ro
 
Sâmbătă, 06. Martie 2021.

Primăria Sfântu Gheorghe a făcut plângere penală în cazul Casei de Cultură a Sindicatelor

22.02.2021

După mai multe demersuri şi sesizări privind situaţia Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe, Primăria Municipiului s-a văzut nevoită să facă plângere penală pentru că această clădire este neîngrijită şi creează probleme de ordine și sănătate publică.

După cum am anunţat şi cu altă ocazie, Primăria Sfântu Gheorghe nu este proprietarul Casei de Cultură a Sindicatelor, însă este responsabilitatea municipalităţii ca pe teritoriul oraşului să nu fie probleme care se pot agrava sau care pot crea distrugeri şi disconfort locuitorilor.

Având în vedere că Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România se revendică drept proprietar al acestei clădiri din centrul oraşului Sfântu Gheorghe, şi luând în considerare faptul că acest imobil a ajuns într-o stare avansată de degradare, devenind inclusiv scena unor fapte aflate la limita infracţionalităţii, Primăria Sfântu Gheorghe s-a văzut nevoită să facă o plângere penală în acest sens.

Autorităţile locale consideră că este responsabilitatea proprietarilor să aibă grijă de clădirea Casei de Cultură a Sindicatelor şi să evite orice probleme care pot apărea din abandonarea ei de atâţia ani.

Primăria Sfântu Gheorghe a solicitat în repetate rânduri Poliţiei să patruleze în zona respectivă pentru a preveni eventuale fapte ilegale. De asemenea, având în vedere că de aproape un an de zile, Poliţia Locală este în subordinea Poliţiei Naţionale, şi nu a Primăriei, autorităţile locale nu mai au alte pârghii prin care să vegheze la respectarea ordinii şi liniştii publice în zona Casei de Cultură a Sindicatelor.

Primăria Sfântu Gheorghe doreşte preluarea clădirii Casei de Cultură a Sindicatelor şi reintroducerea ei în circuitul cultural al oraşului, însă pentru acest lucru este nevoie de o decizie la nivel central în ceea ce priveşte tot patrimoniul fostului sindicat comunist.

Târg de Ziua Femeii în weekend la Sfântu Gheorghe
05.03.2021

Târgul producătorilor și meșterilor locali va fi organizat luna aceasta în weekendul 6-7 martie, de această dată cu accent pe Ziua Internațională a Femeii – 8 martie.

UBB inițiază un parteneriat strategic cu autorităţile locale ale județului Covasna
04.03.2021

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), Consiliul Județean Covasna și Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe urmează să încheie un acord de parteneriat strategic.

21 de locuri de parcare rezidențiale mai pot fi solicitate la Sfântu Gheorghe
04.03.2021

Primăria Sfântu Gheorghe a organizat recent o nouă licitaţie pentru locurile de parcare din zonele rezidențiale din mai multe străzi ale orașului. Până în prezent, au fost închiriate în total 227 de locuri de parcare, iar 21 de locuri pot fi în continuare solicitate.

Aproape jumătate dintre locuitorii din Sfântu Gheorghe au achitat deja impozitele locale
03.03.2021

Contribuabilii care plătesc anticipat până la 31 martie impozitele locale datorate pentru tot anul beneficiază de o bonificaţie de 9%

Depozitul pentru biciclete va fi amplasat pe strada Scurtă
26.02.2021

A existat un mare interes pentru suportul de depozitare a bicicletelor cu 18 locuri oferit de Primăria Sfântu Gheorghe