ro
 
Luni, 25. Ianuarie 2021.

Posesorii de carduri pentru familii numeroase pot depune cererile pentru sprijinul în achiziţionarea de echipamente informatice

24.11.2020

Pe lângă profesori şi educatori, Primăria Sfântu Gheorghe sprijină şi posesorii de carduri pentru familiile numeroase în achiziționarea de computere desktop, laptopuri sau tablete necesare copiilor pentru învățarea online.

Astfel, familiile cu cel puțin trei copii și care au card pentru familie numeroasă emis de Primăria Sfântu Gheorghe pot solicita o subvenție de până la 1.500 de lei de persoană pentru copiii din învățământul școlar online, care va fi rambursată de municipalitate după achiziționarea dispozitivului. Pentru achizițiile care depășesc 1.500 de lei, diferența este finanțată de familie. De asemenea, subvenţia nu poate fi cumulată între mai mulţi copii ai aceleiaşi familii, în sensul în care dacă se doresc trei subvenţii, trebuie achiziţionate trei produse.

Sprijinul poate fi solicitat începând cu data de 24 noiembrie, cererile putând fi depuse în mod continuu. Formularul completat (îl puteţi descărca de AICI) și o factură pentru produsul achiziţionat care să nu fie anterioară datei de 24 noiembrie (pe factură trebuie să fie menţionate numele şi CNP-ul unuia dintre părinți) trebuie trimise la Compartimentul de Relații cu Publicul, Informații, Registratură din cadrul Primăriei.

Primăria Sfântu Gheorghe a emis până acum un total de 776 de carduri către 173 de familii numeroase, iar mai multe despre acest program puteţi citi AICI.

Scopul programului este de a înlesni accesul familiilor numeroase la serviciile publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe promovând astfel cultura, un stil de viaţă sănătos, crescând pe termen lung calitatea vieţii. În acest sens, familiile cu cel puțin 3 copii pot beneficia de gratuitate la parcare şi reduceri la programele şi acţiunile culturale organizate de instituţiile de cultură, respectiv de bazele de agrement din Municipiul Sfântu Gheorghe și din Șugaș Băi.

Program zilnic 9:00-21:00 pe pârtiile de schi de la Şugaş Băi
23.01.2021

Astfel, începând de luni, 25 ianuarie, iubitorii sporturilor de iarnă vor avea la dispoziţie zilnic 12 ore pentru schi sau snowboard pe ambele pârtii din staţiune, acestea fiind deschise între orele 9:00-21:00.

Lucrările de modernizare a clădirii Colegiului Székely Mikó sunt în curs de desfășurare
22.01.2021

Lucrările interioare sunt deja în plină desfășurare în aripa clădirii Colegiului Székely Mikó cu vedere la Parcul Elisabeta, unde vor fi renovate sălile de clasă, coridoarele și toaletele.

Cererile pentru eliberarea cărţilor de identitate vor fi soluţionate în 30 de zile
21.01.2021

Din cauza stocurilor reduse de materiale, deocamdată cărţile de identitate nu mai pot fi eliberate mai repede de 30 de zile

Creşte numărul curselor de autobuz către Şugaş Băi
21.01.2021

Acum puteți ajunge cu autobuzul în staţiune în fiecare oră şi în timpul săptămânii, nu doar în weekend

Program prelungit la Finanţele Publice Locale în zilele de marţi şi joi
18.01.2021

În plus, taxa pentru eliberarea cărţilor de identitate poate fi achitată la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor