ro
 
Miercuri, 28. Septembrie 2022.

Organizează un eveniment pe străzile din Sfântu Gheorghe!

12.08.2022

Biroul pentru Tineret al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe organizează pe 17 septembrie o zi fără mașini în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității și invită locuitorii să organizeze diverse evenimente pe străzile din faţa blocurilor.

Primăria va pune la dispoziția locuitorilor străzi fără trafic pentru ca oamenii să vină cu idei de evenimente care să aibă loc pe stradă. Biroul pentru Tineret al Primăriei invită locuitorii din Sfântu Gheorghe să organizeze evenimente, întâlniri de familie, jocuri, discuții, conferințe, discuţii în aer liber, inițiative Com'ON Sepsi, sau chiar organizații de elevi și studenți să își prezinte activitatea pe drumurile închise din diferite cartiere. Scopul acțiunii este de a crește gradul de conștientizare a necesității de a reduce poluarea și a puterii cooperării comunitare. 

Tronsoanele propuse de locuitori şi aprobate de organizatori vor fi închise circulației între orele 08:00 și 21:00. În cazul în care secțiunea de drum solicitată nu poate fi închisă (este un drum principal, trebuie permis accesul în caz de urgenţă, sau alte motive obiective), se vor căuta alternative în apropiere. Toate cheltuielile necesare pentru desfăşurarea evenimentelor propuse vor fi suportate de către locuitori.

În caz de vreme nefavorabilă, evenimentele vor fi amânate cu o zi. Secțiunile de drum pe care se vor desfășura evenimentele pot fi rezervate online până pe 30 august, prin completarea unui formular de înscriere disponibil AICI.

În timpul organizării evenimentului, este interzisă aprinderea de focuri, efectuarea de modificări permanente ale spațiilor publice, cum ar fi vopsirea, găurirea, vandalismul, activitățile economice, iar ideile pot fi implementate doar în zona aprobată, organizatorii trebuind să lase spațiul sau strada curată după eveniment.

30 septembrie, data limită pentru plata impozitelor şi taxelor locale pe anul 2022
27.09.2022

Casieria Direcţiei Finanţe Publice Locale va lucra cu program prelungit în această săptămână

Programul Târgului de toamnă
23.09.2022

Cea de-a 12-a ediție a Târgului de Toamnă va avea loc în perioada 30 septembrie - 2 octombrie în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe.

Continuă lucrările de amenajare a „Inimii oraşului” Sfântu Gheorghe
21.09.2022

Noua zonă pietonală va consta într-o serie de mici piețe și alei pietonale şi va fi terminată până în primăvara anului viitor.

Sfântu Gheorghe pulsează pentru a opta oară
19.09.2022

Festivalul de arte contemporane pulzArt va fi organizat în perioada 13-16 octombrie

29 de cupluri de aur și diamant vor fi felicitate de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice
16.09.2022

Cuplurile din Sfântu Gheorghe care celebrează 50 sau 60 de ani de căsnicie vor fi felicitate anul acesta pe data de 1 octombrie.