ro
 
Luni, 25. Septembrie 2023.

O nouă bază sportivă va fi realizată la Sfântu Gheorghe

30.05.2023

Încă un pas înainte în construcția noului patinoar artificial din Sfântu Gheorghe. Pe 26 mai, Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat licitația pentru contractarea firmei care se va ocupa de construcția noii baze sportive cu o capacitate de 2.180 de locuri, de lângă Arena Sepsi și stadionul Sepsi OSK. Termenul limită până la care firmele pot depune ofertele este 25 iulie. 

Noul patinoar va oferi facilități de patinaj, sport și recreere pentru locuitori, în timp ce echipa de hochei pe gheață va avea, de asemenea, un nou sediu, pe lângă cel de la Târgu Secuiesc. 

Patinoarul artificial cu două etaje va avea o suprafață utilă de 12.000 m² (aceeași cu suprafața totală a clădirii cu trei etaje a Arenei Sepsi) și o suprafață construită de 7.623 m². Clădirea va putea găzdui 2.180 de spectatori și va fi, de asemenea, potrivită pentru turnee internaționale și evenimente comunitare. De asemenea, va găzdui și un centru medical pentru locuitorii orașului, dar și pentru ca sportivii să se antreneze sau să se recupereze după accidentări.

Construcția patinoarului este finanțată de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI) și a fost aprobată de guvern pe 5 mai. Lucrările vor costa 216.65 milioane de lei, din care Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe va contribui cu 4 milioane de lei.

Potrivit caietului de sarcini, contractul include proiectarea tehnică, execuția lucrărilor și asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției. Ministerul Dezvoltării a stabilit un termen de execuție de 8 luni pentru lucrările de proiectare și 24 de luni pentru cele de execuție. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 iulie, ora 15:00.

Încă un urs agresiv a fost recoltat la Sfântu Gheorghe
21.09.2023

Primarul Antal Árpád va transmite o scrisoarea preşedintei Comisiei Europene cu privire la problema urșilor din zona noastră.

Campanie de strângere de semnături pentru steagul municipiului Sfântu Gheorghe
21.09.2023

Ne-am putea afirma drepturile dacă ne-am uni forțele

Eva FilmMakers Fest – Ediția a 3-a
19.09.2023

În perioada 22-28 septembrie, la Sf. Gheorghe, va avea loc cea de-a treia ediție a festivalului Eva FilmMakers Fest, primul festival de film din țară dedicat exclusiv femeilor regizor.

Micro lumi, maxi impulsuri: a 9-a ediție a festivalului pulzArt
19.09.2023

Cea de-a 9-a ediție a festivalului de arte contemporane pulzArt a adus totul sub aceeași dimensiune. „Floarea Soarelui" s-a întâlnit cu un show de dans cu focul, soliștilor de la Corul Bărbătesc „Sfântul Efrem” le-au răspuns Pensulele vorbărețe, modelele brodate pe pânză au dialogat cu munca invizibilă de spălare a cearșafurilor, scrisul creativ cu atelierul de sunet, versul liber cu teatrul, și toate au intrat în dialog cu publicul.