ro
 
Vineri, 29. Martie 2024.

O nouă bază sportivă va fi realizată la Sfântu Gheorghe

30.05.2023

Încă un pas înainte în construcția noului patinoar artificial din Sfântu Gheorghe. Pe 26 mai, Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat licitația pentru contractarea firmei care se va ocupa de construcția noii baze sportive cu o capacitate de 2.180 de locuri, de lângă Arena Sepsi și stadionul Sepsi OSK. Termenul limită până la care firmele pot depune ofertele este 25 iulie. 

Noul patinoar va oferi facilități de patinaj, sport și recreere pentru locuitori, în timp ce echipa de hochei pe gheață va avea, de asemenea, un nou sediu, pe lângă cel de la Târgu Secuiesc. 

Patinoarul artificial cu două etaje va avea o suprafață utilă de 12.000 m² (aceeași cu suprafața totală a clădirii cu trei etaje a Arenei Sepsi) și o suprafață construită de 7.623 m². Clădirea va putea găzdui 2.180 de spectatori și va fi, de asemenea, potrivită pentru turnee internaționale și evenimente comunitare. De asemenea, va găzdui și un centru medical pentru locuitorii orașului, dar și pentru ca sportivii să se antreneze sau să se recupereze după accidentări.

Construcția patinoarului este finanțată de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI) și a fost aprobată de guvern pe 5 mai. Lucrările vor costa 216.65 milioane de lei, din care Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe va contribui cu 4 milioane de lei.

Potrivit caietului de sarcini, contractul include proiectarea tehnică, execuția lucrărilor și asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției. Ministerul Dezvoltării a stabilit un termen de execuție de 8 luni pentru lucrările de proiectare și 24 de luni pentru cele de execuție. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 iulie, ora 15:00.

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.

„Ne place acest program”
22.03.2024

Interviu cu Kolumbán Anett, antrenoare de handbal în cadrul programului „Iniţiere în sport”

Primăria Sfântu Gheorghe stinge din nou luminile în Ora Pământului
20.03.2024

Sâmbătă, 23 martie, între orele 20:30-21:30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei

Zilele Sfântu Gheorghe: One man aproape show cu Pavel Bartoș
20.03.2024

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor, poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă.