ro
 

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai

22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00. 

Lucrările de construire şi amenajare a primului skatepark din judeţul Covasna s-au finalizat, iar deschiderea oficială a acestuia va avea loc pe 1 mai.

Unul dintre cele mai moderne parcuri de acest gen din Transilvania a fost construit de Primăria Sfântu Gheorghe în spatele Sălii Sporturilor din cartierul Simeria, fiind o investiție foarte necesară, pentru că tinerii din oraș nu aveau o infrastructură adecvată pentru practicarea acestor tipuri de sporturi extreme. 

Deschiderea oficială pentru public va avea loc miercuri, 1 mai, de la ora 11:00, când vor fi prezenţi şi skateri şi bikeri profesionişti din Sfântu Gheorghe, dar şi invitaţi din alte judeţe. Aceştia vor prezenta elementele din cadrul complexului şi vor face şi o scurtă demonstraţie pentru cei prezenţi.

Accesul în complexul Sepsi Skatepark se va face din parcarea de pe strada Vânătorilor, în spatele sălii mici de sport. Pe 1 mai programul începe la ora 11:00, intrarea fiind gratuită pentru toată lumea. Din 2 mai, programul va fi zilnic între orele 9:00-22:00, iar biletul de intrare va costa 24 lei preţ standard, 12 lei pentru posesorii de Card Sepsi valabil, şi 6 lei pentru posesorii de carduri pentru familii numeroase. De asemenea, copiii sub 18 ani vor plăti 16 lei preţ standard, 8 lei cu Card Sepsi valabil, şi 4 lei cu card pentru familii numeroase. Adulţii care însoţesc copiii nu vor plăti bilet de intrare şi vor avea acces doar în zona de relaxare.

IMPORTANT! Accesul pe elementele din cadrul skateparkului este permis doar cu echipament de protecţie (cască, genunchiere, cotiere). Facem un apel la utilizatorii skateparkului să citească şi să respecte regulamentul complexului afişat la faţa locului, astfel încât să fie evitate pe cât posibil accidentările şi incidentele de orice natură.

Realizarea întregului complex Sepsi Skatepark a costat aproximativ 5 milioane de lei, întreaga finanţare fiind acoperită din bugetul local al Municipiului Sfântu Gheorghe.

Skateparkul a fost realizat din beton acoperit cu un strat suplimentar de beton sclivisit, foarte durabil si rezistent la uzură, suprafață pe care au fost montate bare, elemente din metal, beton și lemn, și elemente de tip „quarter pipe”, „half pipe”, sau „spine”, pistele fiind realizate în 3 trepte de dificultate, respectiv pentru începători, intermediari și avansați, iar odată deschis va putea găzdui chiar și competiții internaționale.

În plus, au fost amenajate trasee pentru trotinete, skateboard sau role, un pumptrack, dar și bănci, zone de odihnă şi toalete.

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.