ro
 
Miercuri, 28. Septembrie 2022.

Reorganizarea regiunilor de dezvoltare din România trebuie să se facă pe baze ştiinţifice

19.02.2010
„Rezultatul actualei împărţiri pe regiuni de dezvoltare este acela că judeţele bogate au devenit şi mai bogate iar cele sărace, au sărăcit şi mai mult”- şi-a spus părerea primarul  Antal Árpád.

Este în interesul României ca noile regiuni de dezvoltare să nu consolideze discrepanţele economice actuale dintre judeţe ţinând cont de faptul că pe termen lung s-ar observa cum cele dezvoltate avansează iar judeţele mai sărace ar rămâne în urmă. În situaţia actuală, principiul subsidiarităţii nu funcţionează deoarece fondurile europene destinate  pentru dezvoltare sunt înghiţite tot de judeţele mari şi puternice.

„ Consider că este important să nu facem din asta temă politică sau etnică, deoarece regiunile de dezvoltare ar servi întregii ţări. Trebuie să folosim baze ştiinţifice şi trebuie să luăm în calcul indicatorii economici reali pentru înfiinţarea noilor regiuni de dezvoltare.”- a declarat Antal.

Primarul a mai menţionat şi faptul că la desenarea hotarelor regiunilor, principiul regionalizarii din Uniunea Europeană ia în considerare punctele comune legate de istorie, situare geografică şi cultură. Este de la sine înţeles că pentru regiunile formate din judeţe care au mai multe în comun, colaborarea va fi mai uşoară decât pentru cele aflate într-o construcţie forţată şi artificială.
30 septembrie, data limită pentru plata impozitelor şi taxelor locale pe anul 2022
27.09.2022

Casieria Direcţiei Finanţe Publice Locale va lucra cu program prelungit în această săptămână

Programul Târgului de toamnă
23.09.2022

Cea de-a 12-a ediție a Târgului de Toamnă va avea loc în perioada 30 septembrie - 2 octombrie în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe.

Continuă lucrările de amenajare a „Inimii oraşului” Sfântu Gheorghe
21.09.2022

Noua zonă pietonală va consta într-o serie de mici piețe și alei pietonale şi va fi terminată până în primăvara anului viitor.

Sfântu Gheorghe pulsează pentru a opta oară
19.09.2022

Festivalul de arte contemporane pulzArt va fi organizat în perioada 13-16 octombrie

29 de cupluri de aur și diamant vor fi felicitate de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice
16.09.2022

Cuplurile din Sfântu Gheorghe care celebrează 50 sau 60 de ani de căsnicie vor fi felicitate anul acesta pe data de 1 octombrie.