ro
 
Miercuri, 24. Aprilie 2024.

Secretul longevităţii: munca

10.11.2009
Cel mai în vârstă locuitor al oraşului, Dl. Módi Ferenc, a împlinit 100 de ani. Primăria oraşului a organizat o festivitate, într-un cadru restrâns, în Casa Căsătoriilor şi cu această ocazie, au închinat un pahar în cinstea Dumnealui,  primarul Antal Árpád András având posibilitatea să-l felicite şi să-i ureze o bătrâneţe liniştită. Din spusele rudelor, în ciuda vârstei înaintate, Dl. Módi se bucura de o sănătate solidă.

\"\"
Foto: Karda Zenkő

De-a lungul vieţii, Dl. Módi Ferenc a lucrat ca şi croitor, fiind şi Preşedintele Cooperativei Sârguinţa, şi din declaraţiile lui, secretul unei vieţi lungi şi sănătoase stă în munca şi în dăruirea cu care-ţi faci treaba.
“Toata viaţa am lucrat şi mi-a plăcut munca, şi mă întristează faptul că tineretul din ziua de azi nu lucrează, nu neapărat pentru că nu vrea, ci datorită faptului că nu are unde sau nu are ce ”- ne-a spus bătrânelul.

\"\"
Foto: Karda Zenkő

A mai povestit despre greutăţile ultimului secol, a vorbit despre ororile celor două războaie mondiale, despre încercările la care ne-a supus comunismul, dar a mai spus că niciodată nu şi-a pierdut speranţa şi optimismul.

\"\"
Foto: Vargyasi Levente

Dl. Módi Ferenc este cel dintâi locuitor al urbei, care a apărut în cartea ”Cei  Mai  Cei ai oraşului Sfântu Gheorghe”. Această carte a apărut la iniţiativa Primăriei, pentru a păstra vii în memorie, toate acele persoane şi evenimente speciale, deosebite care într-un fel sau altul, se leagă de viaţa oraşului şi  de cea a locuitorilor lui.

\"\"
Foto: Karda Zenkő

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut