ro
 

Informații importante despre Alegerile Locale din 27 septembrie

25.09.2020

 

Dezinfectantul este plasat în fiecare secție de votare

Va fi măsurată temperatura la intrarea în secţia de votare

Persoanale cu simptome vor vota într-o cabină separată

Vor exista panouri despărţitoare între membrii secţiei de votare și alegători

Ştampila va fi dezinfectată după fiecare alegător

 

CUM VOTĂM ÎN SIGURANŢĂ?

Dezinfectați-vă mâinile înainte și după vot

Purtați o mască astfel încât să vă acopere gura și nasul

Păstrați o distanță de minim 1,5 m faţă de alte persoane

 

Să avem grijă unul de celălalt!

 

Votul este posibil pe 27 septembrie între orele 07:00 și 21:00. Un alegător poate vota în secția de votare din circumscripția adresei de domiciliu, sau folosind o urnă mobilă.

La alegerile locale pot vota toți cetățenii români care au cel puțin 18 ani și au domiciliul înregistrat sau reşedinţa în Sfântu Gheorghe.

Puteți vota cu o carte de identitate valabilă (carte de identitate sau buletin de identitate) sau o dovadă temporară a adresei (flotant). Nu puteți vota cu pașaport.

Urna mobilă poate fi solicitată prin cerere scrisă de alegătorii bolnavi sau aflaţi în imobilitate, şi de cei aflați în carantină sau izolare. Pentru a face acest lucru, trebuie îndeplinite următoarele condiții:

  • Cererea trebuie depusă la secția de votare de care aparține locuința în care locuiește alegătorul imobil / bolnav, cu condiția să aibă reședința permanentă sau temporară în municipiul în care se află secția de votare.
  • Cererea poate fi depusă pe 26 septembrie 2020 (sâmbătă) de la 18:00 la 20:00. (poate fi scris de mână sau tastat)
  • Cererea scrisă trebuie să fie însoțită de o copie a documentelor medicale care atestă boala sau incapacitatea.
  • Cererea, împreună cu o copie a documentului medical, poate fi depusă de oricine în locul solicitantului!

Cererea scrisă trebuie să includă numele oficial complet al solicitantului, codul numeric personal (CNP), adresa de domiciliu permanentă sau temporară (flotant), datele cărții de identitate (serie și număr), data (data cererii – scrisă de mână) și semnătura scrisă de mână a solicitantului.

Persoanele cu dizabilități dintr-un spital sau o casă de îngrijire medicală pot solicita, de asemenea, o urnă mobilă dacă au reședința permanentă sau temporară în acea localitate.

În cazul în care mai mult de 200 de persoane solicită o urnă mobilă într-un spital sau o casă de îngrijire medicală, cererile vor fi făcute de conducerea instituției în ziua de 26 septembrie (sâmbătă) între orele 18:00-20:00 la secția de votare desemnată de biroul de circumscripție al respectivului municipiu.

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.