Informații importante despre Alegerile Locale din 27 septembrie
● Dezinfectantul este plasat în fiecare secție de votare
● Va fi măsurată temperatura la intrarea în secţia de votare
● Persoanale cu simptome vor vota într-o cabină separată
● Vor exista panouri despărţitoare între membrii secţiei de votare și alegători
● Ştampila va fi dezinfectată după fiecare alegător
CUM VOTĂM ÎN SIGURANŢĂ?
● Dezinfectați-vă mâinile înainte și după vot
● Purtați o mască astfel încât să vă acopere gura și nasul
● Păstrați o distanță de minim 1,5 m faţă de alte persoane
Să avem grijă unul de celălalt!
Votul este posibil pe 27 septembrie între orele 07:00 și 21:00. Un alegător poate vota în secția de votare din circumscripția adresei de domiciliu, sau folosind o urnă mobilă.
La alegerile locale pot vota toți cetățenii români care au cel puțin 18 ani și au domiciliul înregistrat sau reşedinţa în Sfântu Gheorghe.
Puteți vota cu o carte de identitate valabilă (carte de identitate sau buletin de identitate) sau o dovadă temporară a adresei (flotant). Nu puteți vota cu pașaport.
Urna mobilă poate fi solicitată prin cerere scrisă de alegătorii bolnavi sau aflaţi în imobilitate, şi de cei aflați în carantină sau izolare. Pentru a face acest lucru, trebuie îndeplinite următoarele condiții:
- Cererea trebuie depusă la secția de votare de care aparține locuința în care locuiește alegătorul imobil / bolnav, cu condiția să aibă reședința permanentă sau temporară în municipiul în care se află secția de votare.
- Cererea poate fi depusă pe 26 septembrie 2020 (sâmbătă) de la 18:00 la 20:00. (poate fi scris de mână sau tastat)
- Cererea scrisă trebuie să fie însoțită de o copie a documentelor medicale care atestă boala sau incapacitatea.
- Cererea, împreună cu o copie a documentului medical, poate fi depusă de oricine în locul solicitantului!
Cererea scrisă trebuie să includă numele oficial complet al solicitantului, codul numeric personal (CNP), adresa de domiciliu permanentă sau temporară (flotant), datele cărții de identitate (serie și număr), data (data cererii – scrisă de mână) și semnătura scrisă de mână a solicitantului.
Persoanele cu dizabilități dintr-un spital sau o casă de îngrijire medicală pot solicita, de asemenea, o urnă mobilă dacă au reședința permanentă sau temporară în acea localitate.
În cazul în care mai mult de 200 de persoane solicită o urnă mobilă într-un spital sau o casă de îngrijire medicală, cererile vor fi făcute de conducerea instituției în ziua de 26 septembrie (sâmbătă) între orele 18:00-20:00 la secția de votare desemnată de biroul de circumscripție al respectivului municipiu.