ro
 

Nu trebuie să uităm ororile trecutului

20.08.2020

 

Primarul Antal Árpád s-a întâlnit la Sfântu Gheorghe cu preşedintele Asociației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer.

Săptămâna aceasta, președintele Asociației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer, a vizitat Parcul Memorial al Holocaustului din Sfântu Gheorghe, unde a fost primit de primarul Antal Árpád şi de liderul obştii evreieşti din oraş, Herman Rosner. Parcul Memorial, care cuprinde şi un cimitir evreiesc, a fost inaugurat în 2014 pe strada Voican, pentru a marca 70 de ani de la deportarea evreilor din judeţul Trei Scaune (actualul judeţ Covasna).

Liderii municipalității și ai comunității evreiești consideră că este important să fie menținută relația strânsă de până acum și să lucreze împreună pentru a se asigura că membrii comunității evreiești care au fost expulzați nu sunt uitați.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, 52 de copii evrei din judeţul Trei Scaune, cu vârsta de sub 14 ani, au fost ucişi în lagărele de concentrare de la Auschwitz.

„Copiii erau vorbitori nativi de limba maghiară și făceau parte din comunitate. Avem datoria să le păstrăm memoria, de aceea ar fi important să transformăm grădina Parcului Memorial într-un spațiu comunitar pe harta orașului. Nu trebuie să uităm trecutul și atrocitățile sale, iar acest lucru poate fi realizat numai prin implicarea copiilor și tinerilor” – a subliniat primarul Antal Árpád.

În Parcul Memorial al Holocaustului au fost plantați 52 de copaci tuia în memoria copiilor. Pe lângă aceşti copaci au fost ridicate şi 52 de pietre funerare, purtând numele victimelor.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.