ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Acţiunea de dezinsecţie s-a terminat la Sfântu Gheorghe

22.07.2019

În parcurile și zonele de blocuri de locuințe din Sfântu Gheorghe au avut loc în această lună două acţiuni de dezinsecţie împotriva ţânţarilor, pe 5 și 19 iulie. În ambele acţiuni, țânțarii au fost eliminaţi atât prin pulverizare din aer, cât şi la sol, acţiunile având loc dimineaţa devreme sau seara târziu.

Din cauza încălzirii climatului, în zonă au apărut și specii de țânțari care sunt purtători de diferite boli și viruși, astfel că înţepătura lor poate fi infecțioasă, punând în pericol sănătatea oamenilor și a animalelor de companie.

Specialiştii au avertizat că există o probabilitate mai mare de a contracta virusul West Nile, provocat de țânțari, în perioada iunie-noiembrie. Virusul se răspândește prin înţepături de țânțari și boala poate avea consecințe grave, inclusiv complicații ale sistemului nervos central, meningită sau encefalită.

Răspândirea virusului West Nile poate fi controlată prin reducerea numărului de țânțari și protejarea împotriva înţepăturilor acestora. Pulverizarea a afectat, de asemenea, căpușele, care de asemenea poartă boli periculoase, astfel încât mușcăturile lor pot fi dăunătoare oamenilor și animalelor.

În timpul pulverizării, din aeronavă au fost folosite insectivide marca PERMEX de tip 22, în timp ce produsele chimice Detral Super au fost utilizate în timpul pulverizării la sol. Ambele tipuri de substanțe chimice sunt certificate de Ministerul Sănătății și nu reprezintă un risc pentru sănătatea oamenilor și a animalelor.

Larvele țânțarilor apar în 10-15 zile, iar substanțele chimice folosite în timpul exterminării afectează numai insectele vii, nu larvele, astfel că pentru rezultate mai eficiente, era necesar să se repete acţiunea de dezinsecţie. Pulverizarea a avut loc dimineața devreme și seara târziu pentru că la aceste ore albinele și alte insecte sunt mai protejate, iar țânțarii sunt cei mai activi în acele momente.

Pentru a proteja albinele, Primăria Sfântu Gheorghe a informat Asociația Apicultorilor din județul Covasna despre acţiunile care au avut loc.

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.