ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

De un deceniu în fruntea orașului

29.06.2018

Antal Árpád András a devenit primarul orașului Sfântu Gheorghe acum 10 ani, la vârsta de 32 de ani. Cu ocazia aniversării, se pregătește un raport ilustrat despre realizările acestui ultim deceniu.

În data de 21 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, Antal Árpád András, primarul municipiului Sfântu Gheorghe a evaluat ultimii zece ani, care nu au fost lipsiți de conflicte, dar au produs mai multe rezultate. Aniversarea va fi marcată de publicarea unui raport ilustrat de 200 de pagini în format tipărit și electronic, varianta din urmă va putea fi vizualizată pe pagina de web a Primăriei Municipiului Sântu Gheorghe.

Foto: Vargyasi Levente

„În ultimii zece ani am lucrat constant sub presiune, cu o mână ne-am apărat, iar cu cealaltă am construit viitorul. Aceasta a fost situația în ultimii zece ani, și cel mai probabil așa va fi și în continuare, multă energie fiind consumată de disputele fără sens”, a formulat edilul. Și-a exprimat, în același timp, recunoașterea pentru încrederea locuitorilor și dar și pentru criticile constructive, deoarece datorită acestora, Sfântu Gheorghe este în prezent un oraș mai locuibil, decât acum zece ani.

Foto: Vargyasi Levente

Sfântu Gheorghe are viitor, și nimic nu ilustrează mai bine acest lucru decât faptul că conducerea orașului dorește să susțină locuitorii la toate nivelele posibile, prin inițiative și programe cum ar fi: renovarea creșei, programul „Inițiere în sport”, burse, serbarea „cuplurilor de aur” etc. Puține orașe se mândresc cu o echipă de baschet multiplă campioană și o echipă de fotbal în liga A, sau cu evenimente cu zeci de mii de participanți.

Foto: Bereczky Sándor

Dincolo de realizările infrastructurale, Municipiul Sfântu Gheorghe și-a asumat funcții și responsabilități care aparțin sectorului privat în orașele mai mari: primăria acestui oraș de cincizeci de mii de locuitori administrează un ștrand, o bază de înot, o arenă, pârtii de schi și un cinematograf.

Foto: Vargyasi Levente