ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Piața Dolar și piața din zona Gării vor fi transformate

28.06.2018

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe planifică modificări în funcționarea Pieței Dolar și a pieței din cartierul Gării. Transformarea acestor zone publice va consta în reamenajarea locurilor de vânzare pentru comercianții existenți, se vor păstra buticurile care funcționează, și se vor înființa și locuri de parcare noi.

În Sfântu Gheorghe, administrarea piețelor orașului constituia sarcina societății Tega SA. Compania de salubritate are contract cu Primăria Municipiului încă din 1998. Contractul nou încheiat în primăvara anului 2018 este valabil pe o perioadă de 5 ani, însă aceasta nu mai include toate piețele din oraș.

Conform acestui nou contract, doar piața centrală intră sub administrarea Tega, în timp ce piața din zona Gării, Piața Dolar din Simeria, piața din cartierul Ciucului și piața de pe strada Narciselor intră sub administrarea primăriei.  Conform planului primăriei, teritoriul piețelor din zona Gării și a Pieței Dolar se vor micșora fără a fi influențată activitatea de comerț desfășurată în aceste spații. Acestea își vor păstra caracterul de piață sub o formă mai ordonată. A fost necesară această decizie deoarece numărul vânzătorilor de legume și fructe la aceste două piețe a scăzut semnificativ (sunt doi vânzători în Piața Dolar și doar unul în piața din zona Gării) și activitatea comercială este desfășurată mai ales de către operatorii buticurilor. Terenul și spațiile de comercializare nefiind utilizate, întreținerea teritoriului a devenit deficitară.


Majoritatea teritoriului pieței din zona Gării este proprietate privată, ce nu va fi închiriată în continuare de primărie. Pe porțiunea de domeniu public aflat în administrarea primăriei mesele nefolosite și acoperișurile acestora vor fi demontate și vor fi înlocuite cu mese noi, potrivite pentru activitatea de comercializare în zona publică. Prin urmare, această transformare nu influențează vânzarea produselor pe piață în niciun fel.

Zona delimitată, ce servește pe post de piață pe teritoriul Pieței Dolar este în totalitate proprietatea primăriei, deci se pot realiza mai ușor modificări pentru deservirea comercianților cu amănuntul, vânzătorilor și locuitorilor zonei. Contractul de cooperare cu operatorii buticurilor de pe domeniul public a fost deja încheiat, și astfel aceștia își pot continua activitățile fără deranj. Mesele neutilizate vor fi înlăturate și vor fi amplasate noi mese pentru vânzători în partea din spate a pieței, iar pe teritoriul rămas liber, se va amenaja o parcare cu o capacitate maximă de 20 de autovehicule.

Având în vedere toate acestea, dorim să precizăm faptul că din Piața Dolar nu vor dispărea nici vânzătorii, nici produsele, însă vor fi disponibile locuitorilor și cumpărătorilor 20 locuri noi de parcare.  

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.