ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Se extinde programul „Inițiere în sport”

18.06.2018

Programul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe și Clubului de Hochei Pinguinii Regali intitulat ”Inițiere în sport” a avut un an de succes. Programul la care anul acesta au participat mai mult de două mii de copii, se va relua toamna.

Programul ”Inițiere în sport”, inițiat toamna trecută de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Clubul de Hochei Pinguinii Regali a încheiat un an de succes. Inițiativa a făcut sportul parte a vieții copiilor din trei categorii de vârstă în cea mai modernă facilitate sportivă a regiunii, Arena Sepsi. La program au participat 11 școli și 14 grădinițe, ceea ce înseamnă aproape două mii de copii. Copii din grupa mare de grădiniță și din clasele pregătitoare și clasele primare au fost inițiate în bucuria mișcării de către 14 instructori. Cu excepția unor mici zgârieturi, anul s-a încheiat fără accidentări, munca antrenorilor fiind asistată de doi asistenți medicali.

Foto: Vargyasi Levente

Programul a început cu simpla dezvoltare a mișcărilor și pregătire pentru sport, acestea fiind urmate de familiarizarea cu gheața, instruirile de patinaj, apoi de jocurile cu mingea, iar în viitorul apropiat, programul va încadra și înotul. Scopul inițiativei este ca toți participanții programului să fie patinatori și înotători adepți până la terminarea clasei a patra. În luna iunie a fost realizat un studiu, al cărui rezultate arată că s-a dezvoltat semnificativ aptitudinea de coordonare și timpul  de reacție a copiilor, respectiv că copii participanți au mai multă încredere și disciplină de sine. Programele desfășurate în Arena Sepsi nu sunt menite doar pentru a-i încuraja pe cei mici să iubească sportul, ci și pentru a le dezvolta stilul de viață sănătos, și să-i învețe să lucreze în echipă și să se luptă pentru realizarea scopurilor lor.

Foto: Vargyasi Levente

Există nevoi mari pentru continuarea programului atât din partea copiilor, cât și al părinților. Pentru ca elevii din clasa întâi din acest an să poată rămână în program și anul viitor, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe va completa bugetul actual de 520 mii de lei în anul viitor, astfel creșterea bugetului cu o treime va permite creșterea numărului de beneficiari ai programului.

În locul celor trei categorii de vârstă actuale, anul viitor programul va oferi activități pentru patru categorii, mărind acest număr în fiecare an până programul ajunge la șase categorii de vârstă (grupa mare de la grădiniță, clasa pregătitoare și clasele 1-4). Astfel programul va ține până la clasa a cincea.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.