Începe sezonul de activităţi recreative în aer liber la Șugaș Băi
Complexul de agrement din staţiunea Șugaș Băi, care oferă numeroase activități în fiecare sezon, îi așteaptă cu drag pe cei interesați cu un centru de tratament, teren de tenis, perete de escaladă, teren de minigolf și parc de aventură în pădure. Facilitățile de recreere în aer liber operează din luna mai până la sfârșitul lunii octombrie, de luni până duminică între orele 11 și 19. Prețul biletelor de intrare variază între 3 și 20 lei.
Complexul de agrement este accesibil atât pe jos cât și pe bicicletă pe traseele turistice care oferă posibilități de recreere indiferent de vârstă și anotimp. În ultimii ani, Șugaș Băi s-a transformat într-un adevărat centru de agrement.
Facilitățile de recreere în aer liber se deschid în curând
Terenul de tenis de iarbă cu nisip silicat poate fi închiriat din luna mai până în luna octombrie, unde, datorită luminilor de noapte, practicarea sportului este posibilă până la ora 21. Cei interesați de tenis pot închiria terenul pentru 20 de lei pe oră, iar rachetele de tenis pentru 5 lei pe oră. Închirierea terenului se poate face în baza programărilor prealabile, care se pot face la numărul de telefon 0731085476.
Gama activităţilor este îmbogățită de terenul de minigolf cu 18 găuri, construit în locul grădinii zoologice vechi. Adulții se pot juca pentru 10 lei pe oră, iar copiii și elevii pentru 5 lei pe oră.
Locul preferat de distracții al copiilor poate fi și parcul de aventuri în pădure, care conține 10 elemente cu diferite nivele de dificultate. Serviciile parcului deschis din luna mai pot fi încercate de copii începând cu vârsta de 6 ani, fiind ajutați și ghidați de profesioniști pregătiți. Biletele de intrare pentru adulți costă 20 lei, iar pentru copii 12 lei. Pentru grupurile de peste 15 copii, biletul costă 10 lei de persoană, iar în cazul grupurilor similare de adulți, costă 15 lei.
Peretele de escaladă în aer liber are 12 metri înălțime și 9 metri lățime, suprafața de escaladă fiind de aproximativ 250 metri pătrați. Cele 16 rute diferite de escaladă sunt proiectate în funcție de culori, cu peste 450 de locuri de prindere, putând fi utilizat de copii de la vârsta de 6 ani. O urcare costă 3 lei.
Facilități care pot fi vizitate tot anul
În centrul de tratament din Şugaş Băi puteți alege între hidromasaj, masaj de relaxare și masaj cu pietre de jad, dar oaspeții care doresc să se revigoreze pot utiliza și saunele. Vizitatorii centrului de tratament reconstruit din vechea baie termală trebuie să plătească 20 lei pe oră, şi se pot programa la numărul de telefon 0731 085 476, unde pot indica și ce fel de servicii doresc să solicite.
Facilitatea dezvoltată în locul vechiului restaurant funcționează ca și spaţiu de agrement, unde oaspeții pot utiliza nu doar echipamentele de fitness, ci și mesele de biliard, de fotbal și de ping-pong. Prețul este de 15 lei pe oră, iar pentru elevi și pensionari, 10 lei pe oră.
Popular în rândul turiştilor este și tratamentul natural oferit de mofetă, unde gazele naturale care erup din pământ ajută la vindecarea bolilor cardiace și vasculare, precum și tulburărilor respiratorii. Utilizarea mofetei este gratuită.
În Șugaș Spa, care poate găzdui până la 30 de persoane simultan, piscinele cu apă caldă și rece, baia cu aburi, saune, sala de fitness, sala de conferințe și cafeneaua facilității stau la dispoziția oaspeților. Biletele de intrare pentru adulți în acest centru de recreere operat de Sepsi Rekreatív SA costă 9 lei, și 6 lei pentru copii și pensionari. În weekend, adulții pot intra pentru 12 lei, iar copiii și pensionarii pentru 8 lei. Facilitatea este deschisă de marți până vineri între orele 15 și 21, iar în weekend între orele 11 și 21.
Valea Șugaș are multe ape medicinale cu debit scăzut și conținut de dioxid de carbon de origine vulcanică. Izvorul Elisabeta conține carbonat de calciu-sodiu-magneziu-hidrogen. În partea stângă a locului de baie se găsește Sóskút (Fântâna Sărată), iar în partea nord-vestică a băilor se găsește izvorul cu conținut ridicat de dioxid de carbon numit Szemvíz (Apă pentru ochi) sau Fântâna Barabás. Izvorul Jenő, cu debit scăzut, dar cu conținut mare de sulfați, gustos, care și-a primit numele după pictorul Gyárfás Jenő, se află sub fosta vilă a artistului, în spatele vestiarului pârtiilor de schi.