ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

Au început lucrările din acest an de reparare a drumurilor

13.04.2018

Anul acesta, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe va finaliza lucrările complete de renovare a străzilor Grădinarilor și Rândunicii, precum și a străzii Tineretului. În același timp, vor fi începute lucrările și pe partea superioară a străzii Váradi József și pe străzile László Ferenc și Vulturilor.

Am terminat ultimele lucrări în Aleea Înfrățirii: am vopsit marcajele rutiere și cele de parcare.

În strada Rândunicii și strada Grădinarilor a fost aplicat deja un strat adeziv. De asemenea, lucrările de construire a fundațiilor au fost finalizate, iar trotuarele au fost dotate cu borduri noi. Urmează turnarea straturilor de rulare.

În cursul lucrărilor inițiate anul trecut, un strat adeziv a fost turnat și pe aleea Tineretului, iar zilele trecute a fost turnat un material de stabilizare între straturile aplicate pe stradă, deci lucrările vor putea fi continuate în câteva zile.

Pe partea superioară a străzii Váradi József, până la strada Vulturilor, muncitorii execută lucrările de construire a fundațiilor străzilor.

Renovarea va începe în zilele următoare și pe strada László Ferenc unde în prima fază va avea loc construirea rețelei de alimentare cu apă și canalizare.

Vara aceasta va începe renovarea completă și pe strada Vulturilor după finalizarea lucrărilor de reconstrucție de pe strada Grădinarilor. Primăria va interzice circulația pe această stradă doar pe perioada lucrărilor.

Lista planurilor de reconstrucție pentru acest an nu se termină aici, deoarece procedura pentru renovarea străzii Andrei Șaguna este în faza de contractare, și astfel lucrările vor fi începute în curând.

Procedura de achiziție publică pentru renovarea străzii Puskás Tivadar va fi finalizată în curând și lucrările vor fi începute după contractare.


 

Primăria are planificată și reasfaltarea străzii Vasile Goldiș, însă aceasta va fi posibilă doar în cazul în care se finalizează lucrările cu utilaje grele de la stadionul mic. Pe lângă acestea, achizițiile publice pentru celelalte străzi sunt în curs de desfășurare.

Pentru a facilita lucrările, Primăria va achiziționa utilaje noi pentru vopsirea marcajelor și lucrările de marcare vor fi realizate cu muncitori proprii în cursul lunii mai, astfel nu vor mai fi necesare achiziții publice pentru vopsirea marcajelor rutiere și de parcare în stațiile de taxi, autobuze, locurile de parcare și benzile pentru biciclete. De asemenea, Primăria are în plan și plombarea gropilor cu firma proprie pe parcursul primăverii anului viitor.

În locul patinoarului din Piața centrală, Primăria caută o soluție temporară care să nu deranjeze activitățile desfășurate de celelalte instituții și care nu necesită o autorizație de construcție deoarece, conform planului actual de dezvoltare urbană, în prezent construcțiile nu pot fi realizate. Primăria așteaptă cu drag ideile locuitorilor cu privire la acest subiect.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.