ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

A început programul denumit Inițiere în sport

12.10.2017

La inițiativa Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe și în parteneriat cu Asociația Sport Club ”Királypingvinek” s-a născut programul Inițiere în sport, scopul fiind, exploatând posibilitățile oferite de noua Arenă Sepsi, să se pornească un program de promovare a unui sport de masă pentru copiii mici.

Astăzi, pe data de 12 octombrie, în cadrul unei conferință de presă neobișnuită, primarul Antal Árpád-András, managerul de proiecte Miklós Ervin și colegii din presă au însoțit pe copiii din grădinița Árvácska și din grădinița din strada Kőrösi Csoma Sándor în Arena Sepsi pentru activitatea lor sportivă săptămânale.

Primarul Antal Árpád-András consideră că inițiativa are o importanță majoră și a accentuat faptul că, în foarte multe cazuri îmbolnăvirile sunt rezultatele modului static de viață. Cu posibilitatea actuală, prin educația sportivă, prin faptul că sportul va deveni mai îndrăgit, în mod evident va crește o generație care va fi răspunzătoare pentru starea ei de sănătate și poate fi un model de urmărit pentru prietenii și familiile lor.
Managerul de proiect Miklós Ervin, reprezentantul Asociației Sport Club ”Királypingvinek” a relatat că în inițiativa lor au luat legătura cu toți copiii din oraș care aparțin aceleiași categorii de vârstă, și deși în Sfântu-Gheorghe programul a fost lansat de către Asociația Sport Club ”Királypingvinek”, nu este vorba doar de hochei pe gheață. Denumirea programului este Inițiere în sport, astfel copiii vor avea ocazia să cunoască rădăcinile celor mai diferite activități de sport. Aici, totul începe într-adevăr de la bază, chiar și patinajul va începe cu ”cunoașterea” gheții, adică copiii cor plimba pe gheață, se vor așeza pe gheață și voi juca pe ea, și numai după aceea începe patinajul propriu zis.


 

Inițiativa se adresează copiilor din grupa mare din grădiniță, din clasa pregătitoare și a copiilor din clasa întâi care provin din instituțiile de învățământ din Sfântu-Gheorghe, atingând astfel circa două mii de copii. La stabilirea grupului țintă au fost importante punctele de vedere ale specialiștilor, conform cărora, această vârstă este cea perfectă pentru a începe sportul. 
Programul acoperă cu activitate sportivă nouă luni din fiecare an școlar și va avea loc în Arena Sepsi, doar în timpul şcolii. În acest sens, octombrie și noiembrie vor fi lunile dedicate sporturilor de sală, rolul principal în perioada decembrie – aprilie vor avea patinele, iar în mai – iunie copiii se vor mișca din nou în sală.

Pentru desfășurarea programului sportiv a fost nevoie de parteneriatul instituțiilor educaționale cât și al părinților. În perioada premergătoare, fiecare copil în cauză a trecut printr-o examinare medicală generală, care s-a efectuat de către echipa Asociației Sport Club ”Királypingvinek”. Tot în competența asociației va intra și rezolvarea transportului copiilor de la instituțiile educaționale la Arenă și înapoi. Vor fi curse regulate cu autobuze în fiecare oră de la grădinițe și de la școli, care vor transporta 2-3 grupe. La sosire copiii și învățătorii vor fi așteptați de către membrii Asociației ”Királypingvinek”.
În prima săptămână a programului vizitatorii au făcut turul arenei, a fost prezentat regulamentul de ordine interioară, respectiv regulile cu privire la activitățile comune de sport. De atunci copiii, prin îndrumarea antrenorilor școlilor și asociațiilor sportive din oraș, participă la activități sportive regulate, săptămânal 50 de minute.
Reprezentanții ”Királypingvinek” au relatat că părinții să nu se aștepte la un antrenament clasic, ci în aceste ore se va pune accent pe educația sportivă, aici copiii vor învăța coordonarea mișcărilor, echilibru, ținută corectă a corpului.  Am mai aflat că în timp cercul ofertelor se va completa și activitățile sportive vor deveni accesibile și pentru copii din alte categorii de vârstă. 

Aproape 2000 de copii sunt incluși în program care nu va fi activ în perioada vacanțelor, iar în timpul iernii se va practica patinajul. Echipamentul necesar pentru patinaj, atât casca cât și patinele vor fi asigurate de către Asociația Sport Club ”Királypingvinek”, iar unde există posibilitatea, sunt primite cu drag și echipamentele aduse de acasă.
 

(Foto: Henning János)
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.