ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

S-a terminat numărarea câinilor

18.09.2017

Personalul adăpostului de câini ai TEGA SA din Câmpul Frumos, împreună cu lucrătorii poliției locale și-au încheiat acțiunea de numărare a câinilor din casele particulare din Sfântu Gheorghe.
Pe parcursul acțiunii desfășurate pe teren au vizitat 3.123 case, ocazie cu care au numărat 2.166 câini în 2.060 case. Din câinii numărați 1.235 nu erau sterilizați, și din aceștia 1.000 nu erau câini de rasă, pentru care sterilizarea este obligatorie. 


Atragem atenția proprietarilor de câini în mod repetat, că acțiunea promoțională a primăriei de sterilizare a câinilor ține până la sfârșitul anului. Așa cum am descris deja în comunicatul anterior, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a încheiat o convenție cu două cabinete veterinare locale, în vederea acțiunii promoționale de sterilizare a câinilor. Astfel, toți proprietarii de câini, care au domiciliu în Sfântu Gheorghe, datorită primăriei pot să-și sterilizeze câinii la preț redus. 


Aceasta reprezintă următoarea bonificație: 

  • În cazul unui câine mascul, instituția suportă jumătate din valoarea sterilizării, astfel că proprietarul trebuie să plătească în loc de 130 lei numai 65 lei. 
  • În cazul unei femele, din suma inițială de 225 lei instituția plătește 125 lei, astfel încât proprietarul trebuie să plătească pentru sterilizare numai 100 de lei.  
     

Este important de știut că s-a realizat o bază de date despre câinii numărați acum, care va fi predată de recenzori Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, care poate efectua controale ulterioare. 

Citiți comunicatul nostru anterior despre acest subiect aici.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.