ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

Lucrări de reabilitare pe strada 1 Decembrie 1918

13.09.2017

Pe data de 14 septembrie, joi, încep lucrările de reabilitare a străzii 1 Decembrie 1918 din Sfântu Gheorghe, pe partea cuprinsă între bvd. Gen. Grigore Bălan (intersecţia semaforizată) și podul peste râul Olt din zona gării. Lucrările de reabilitare a sistemului rutier la partea carosabilă se execută în scopul creșterii calității drumului și a îmbunătățirii scurgerii apelor pluviale în lungul străzii.

Foto: Henning János

Proiectantul general al planurilor de reabilitare este societatea Man Construct din Cluj Napoca, iar constructorul şi antreprenorul general este societatea Valdek Impex din Sfântu Gheorghe.
În timpul lucrărilor de reabilitare, partea de drum menționată va fi parțial închisă circulației. Lucrările includ decopertarea asfaltului, execuția stratului de bază şi a stratului de uzură.  La sfârșitul lucrărilor urmează intervențiile de scară mică, cum ar fi schimbarea capacelor de canalizare. În timpul lucrărilor de decopertare a asfaltului dintre cele două benzi de circulație, în ambele direcții ale părții de drum cuprinsă între bvd. Gen. Grigore Bălan (intersecţia semaforizată) și podul peste râul Olt, câte o bandă va fi închisă circulației. Conform planurilor firmei de construcții și Primăriei, această perioadă nu va mai lungă de două săptămâni. Primăria municipiului Sfântu Gheorghe cere înțelegerea și răbdarea locuitorilor.

În cazul în care lucrările se execută conform planurilor premergătoare, există posibilitatea ca muncitorii să lucreze și în timpul sfârșitului de săptămână la asfaltarea drumului. Dacă va fi cazul, partea de drum afectată va fi închisă în totalitate circulației, dar numai pentru cele două zile de sfârșit de săptămână respectiv. Totuși, această perioadă a lucrărilor se va demara numai în câteva săptămâni, astfel, locuitorii orașului vor fi înștiințați în timp util despre închiderea totală a drumului.

Conform planurilor, intervențiile de scară mare vor fi terminate până la sfârșitul lunii octombrie, urmate numai de intervențiile de scară mică pe strada 1 Decembrie 1918.

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.