ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

Din cauza concediilor procesul sterilizării câinilor la Sfântu Gheorghe este întrerupt

11.08.2017

Având în vedere perioada concediilor de vară, procesul de numărare a câinilor va fi întrerupt începând din a doua săptămână a lunii august până pe data de 22 august. 

După cum se știe, personalul adăpostului de câini de la Câmpul Frumos al TEGA R.T., precum și angajații poliției locale au început numărarea și sterilizarea câinilor la locuințele particulare ale municipiului Sfântu Gheorghe, în data de 1 iulie 2017, în zilele de lucru între orele 15 și 20.

Până în prezent, veterinarii care au fost însărcinați cu efectuarea sterilizării câinilor, respectiv domnul  Bölöni Sándor și Dán András, au avut patru intervenții.

Așa cum v-am adus deja la cunoștință, acele persoane deținătoare de câini cu domiciliul stabil în Sfântu Gheorghe, care își sterilizează câinii la una dintre cele două cabinete veterinare vor beneficia, datorită primăriei, de prețuri reduse aproape la jumătate (în cazul unui mascul 130 lei, iar în cazul unei femele 225 lei), adică 65 lei pentru sterilizarea unui mascul, respectiv 125 lei pentru sterilizarea unei femele.

În opinia lui Bölöni Sándor, veterinarul cabinetului veterinar Anima, asemenea procesului de aplicare a microcipului, sterilizarea câinilor este un proces îndelungat, care poate dura mai mulți ani, astfel că nu îl surprinde faptul că, până acum doar doi proprietari de câini au vizitat cabinetul veterinar. Sterilizarea câinilor la preț promoțional însemnă o nouă administrare și pentru veterinari, însă ei au finalizat deja primele două intervenții și consideră că din toamnă, după perioada concediilor de vară clinica veterinară va fi căutată de mai mulți proprietari de câini.

Informațiile privind posibilitatea sterilizării câinilor la preț promoțional, precum reglementările privind deținerea câinilor ale Hotărârii nr. 98/2017, adoptată de Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe, le puteți afla din comunicatul anterior accesând: http://www.sfantugheorgheinfo.ro/index.php?page=&pid=3779.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.