ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

Alte străzi noi, dar și o școală vor fi renovate în Sfântu Gheorghe din bugetul statului

07.08.2017

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a licitat cu succes pentru renovarea a 9 străzi și o școală, pe unele porțiuni ale acestor străzi lucrările au fost deja începute. Ministerul Dezvoltării a adoptat acel proiect infrastructural, care pe anul 2017 include renovarea a 9 străzi ale orașului Sfântu Gheorghe și renovarea clădirii principale a Liceului Mikes Kelemen. 

Așa cum am publicat deja pe pagina de Facebook a Municipiului din data de 10 iulie, primăria așteaptă sprijinul ministerului încă din luna martie, astfel că în interesul progresului și-a asumat printre altele și renovarea străzii Lăcrimioarei, unde după finalizarea depunerii primului strat de asfalt, au fost finalizate și trotuarele, urmând să mai fie depusă doar stratul de uzură. Ultima fază a lucrărilor va dura o săptămâna, după care porțiunea de drum a străzii va fi redată circulației rutiere.


Lucrările de reabilitare efectuate până acum pe strada Lăcrimioarei au fost acoperite din bugetul local al municipiului, însă  depunerea stratului de uzură  implică costuri mult mai mari, astfel că în spatele motivului  pentru care primăria a amânat realizarea acestor lucrări a stat dorința finanțării acestor faze din bugetul de stat.

Sumele primite de la Ministerul Dezvoltării permit reabilitarea următoarelor străzi:
•    Strada Lăcrimioarei
•    Strada Kós Károly
•    Strada Înfrățirii
•    Strada Grădinarilor
•    Strada László Ferenc
•    Strada Rândunicii
•    Aleea Tineretului
•    Strada Váradi Jószef
•    Strada Vulturilor

Vestea bună este că, conform promisiunii făcute de Minister, în viitor vom mai avea posibilitatea depunerii altor proiecte de reabilitare.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.