ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

Anul acesta, Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc, pornește pentru prima dată de la Sfântu Gheorghe

03.08.2017

Organizat pentru prima dată în anul 2007 la inițiativa primăriei orașului Miercurea-Ciuc și a echipei de ciclism local (Tușnad Cycling Team), cu scopul de a crea o oportunitate competitivă reprezentanților acestui tip de sport, promovând în același timp conceptul ciclismului și frumusețile regiunii, Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc promite prin ediția a XI-a, o provocare ieșită din comun. 

Foto: Henning János

În organizarea competiției, concentrându-se de zece ani în principal pe județul Harghita, anul acesta va asuma un rol mai mare și regiune Trei Scaune: deschiderea oficială a evenimentului și prologul de 5,3 km se vor desfășura pe străzile orașului Sfântu Gheorghe, miercurea viitoare. Prima etapă a competiției va începe joi, pe traseul de pe regiunea Trei Scaune, după care, trecând prin Depresiunea Baraolt, acesta se va termina la Odorheiu Secuiesc. Cea mai grea etapă a competiției,  urcarea repetată a munții Harghitei, va avea loc vineri, iar competiția se va închide sâmbăta, cu traseul „de contratimp” tradițional și cu semietapa ce se va desfășura pe străzile orașului Miercurea-Ciuc.

În vederea desfășurării în bune condiții a competiției, atât din punct de vedere profesional, cât și din punct de vedere sportiv, circulația rutieră va fi oprită pe data de 9 august, între orele 18:00 – 21:00 pe 10  străzi ale orașului Sfântu Gheorghe. Având în vedere că se preconizează participarea a 150-180 de concurenți, pentru care trebuie să asigurăm un traseu sigur, atragem atenția locuitorilor asupra faptului că, traficul rutier va fi oprit nu numai pe străzile pe care competiția  se va desfășura, ci și pe străzile care se intersectează cu acestea.  

Harta străzilor care urmează să fie atinse de competiție, o puteți vizualiza în anexă, cu ajutorul acesteia vă veți putea pregăti mai ușor pentru restricțiile de circulație și veți putea planifica mai precis rutele de transport pe care urmează să le parcurgeți în perioada respectivă. Cu informații suplimentare privind oprirea traficului rutier vom reveni pe parcursul acestei săptămâni. Vă mulțumim anticipat pentru înțelegerea și sprijinul acordat. / Organizatorii mulțumesc pentru înțelegerea și sprijinul acordat din partea locuitorilor.

Programul competiției:
miercuri, 9 august 2017
18.00 – Deschidere oficială, prezentarea echipelor (piața centrală Sfântu Gheorghe)
19.00 – Prolog (pe străzile orașului Sfântu Gheorghe, 5,3 km)

joi, 10 august 2017
11.00 – etapa I.: Covasna – Târgu Secuiesc – Cernat – Sfântu Gheorghe – Hăghig – Belin – Aita Mare – Baraolt – Tălișoara – Vârghiș – Ocland – Martiniș – Feliceni – Odorheiu Secuiesc (159,3 km)

vineri, 11 august 2017
11.00 – etapa II.: Odorheiu Secuiesc – Brădelti – Pasul Liban – Suseni – Ciumani – Joseni – Gheorgheni – Valea Strâmbă –Pasul Liban– Brădești – Vlăhița – Pasul Tolvajos – Miercurea-Ciuc (169,5 km)

sâmbătă, 12 august 2017
10.00 – etapa III-A: Pasul Tolvajos – Băile Harghita (6,2 km)
17.00 – etapa III-B: Miercurea-Ciuc – Racu – Mihăileni – Frumoasa – Miercurea-Ciuc – Sâncrăieni – Bancu – Leliceni – 11 cercuri pe străzile orașului Miercurea-Ciuc (125,4 km)

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc s-a organizat pentru prima dată în 2007, din anul 2008 acesta este inclus și în calendarul  Uniunii Internaționale a Ciclismului (UCI).

Organizatori: Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc, CSM Miercurea-Ciuc, Direcția pentru tineret și sport al județului Harghita, Asociația Intersport și Clubul Siculus Alpin.

Partenerii evenimentului sportive contribuie și anul acesta cu sprijin financiar, dar ajută și la organizare, aceștia fiind: Consiliul  Județean Harghita și Consiliul Județean Covasna, precum Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc, Primăria Municipiului Gheorgheni, Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc.
Partenerii principali ai evenimentului: ING Service, SC Apemin Tușnad SA., Agenția Națională de Turism din Ungaria și Ciuc Radler. Sponsori: Hinode Service, Bagoly Logistic, Amigo&Intercost, Bellotto și  Cat Line.

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.