ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

Cimitirul comun al orașului va fi administrat de Tega

02.08.2017

Consiliul Local a adoptat pe data de 14 iunie 2017 hotărârea prin care Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe cesionează operarea cimitirului comun în gestiunea companiei Tega SA , care gestionează serviciile publice de salubrizare a deșeurilor municipale.


Foto: Vargyasi Levente

În lipsa resurselor umane, Primăria nu a avut capacitatea necesară de operare a cimitirului, supraveghea doar registrul acestuia, de acum înainte însă Tega SA va prelua în gestiune toate activitățile legate de serviciile de funerare (construirea monumentelor funerare, înmormântarea, activități de întreținere etc.) Astfel, locuitorii vor putea vizita un cimitir ușor accesibil, curat, ordonat și cosit.

Următorul pas este lărgirea cimitirului, iar pentru acest scop, municipalitatea a achiziționat deja un hectar de teren, urmând să semneze contractul de vânzare-cumpărare pentru obținerea unei suprafețe noi, tot de un hectar. Lucrările de lărgire a cimitirului vor fi dirijate tot de Tega SA.


Foto: Vargyasi Levente

Programul cimitirului comun:
 

  •  în perioada 01 aprilie – 30 octombrie: 08:00-21:00,
  •  în perioada 31 octombrie – 02 noiembrie: 08:00-22:00,
  • în perioada 03 noiembrie – 31 martie: 08:00-18:00.
     

Tarife:

Intrarea în cimitir cu autovehicul se face pe baza taxei de parcare. Taxa de parcare în cazul unui autoturism este de 10 lei/oră, în cazul unui vehicul utilitar cu o masă totală maximă de 3 tone și jumate este de 25 lei/oră, iar în ceea ce privește vehiculele cu o masă totală maximă care depășește 3,5 tone, au acces pe teritoriul cimitirului doar vehiculele utilitare ale companiei Tega SA. Cu veniturile încasate din aceste taxe, Tega SA. va asigura toate serviciile legate de întreținerea cimitirului.

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.