ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

Munca la administrație publică devine o carieră atractivă

01.08.2017

Începând din luna iulie, va crește salariul angajaților bugetari. Consiliul Local a adoptat pe data de 27 iulie aceea hotărâre, în temeiul căreia municipalitatea stabilește un sistem de salarizare nou și avantajos angajaților săi.

În ceea ce privește creșterea salarială, s-a luat în considerare atragerea debutanților cu studii superioare, dar și aprecierea loialității specialiștilor cu o carieră mai îndelungată în cadrul administrației locale, prin majorarea semnificativă a salariului în momentul promovării.
La stabilirea acestui sistem de salarizare mai echilibrat, administrația locală a luat în considerare atât compexitatea muncii efectuate, cât și gradul de responsabilitate.
De exemplu, conform noului sistem de salarizare un tânăr debutant cu studii superioare, care ocupă în decursul anului curent o funcție în cadrul administrației locale, va beneficia de un salariu brut lunar de 2900 lei. Această sumă va crește, începând din luna ianuarie 2018, la 3100 lei brut.

Noua grilă salarială este valabilă timp de 6 luni, adică până la sfârșitul anului și intră în vigoare începând din luna iulie 2017. În ianuarie 2018 salariile vor fi stabilite conform rapoartelor săptămânale întocmite dealungul semestrului și evaluărilor efectuate asupra eficienției în muncă sau a rezultatelor obținute. În schimbul salariilor mai mari, primăria are așteptări legate de rezultate și eficacitate, astfel că, dacă la sfârșitul anului va ajunge la concluzia că în domeniul muncii mai există deficiențe, va renegocia salariile în luna ianuarie, în funcție de rezultatele muncii prestate.

Datorită noului sistem de salarizare, 97% dintre angajații Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe vor beneficia de o creștere salarială încă din luna iulie, restul de 3% a angajaților vor avea salarii mai mici. Motivul pentru care procentul angajaților care vor avea salarii mai mici se datorează faptului că, factorul de multiplicare a grilei salariale este valabil în cazul tuturor angajaților încadrați într-o funcție similară.
Administrația locală va acoperi salariile în continuare din bugetul propriu, astfel că și majorările salariale vor fi plătite tot din bugetul local.

Prin motivarea oferită de creșterea salariilor, scopul primăriei este acela de a îmbunătăți calitatea serviciilor și a prestației în toate domeniile administrației locale. De exemplu să accelereze durata medie de tratare a cazurilor cu cel puțin 30%. Ca și exemplu lustrativ: în momentul de față eliberarea unei autorizații de construcție durează 15 – 28 zile, astfel că administarația locală dorește să reducă acesată perioadă la 10 zile.
Într-un cuvânt scopul este instituirea unui mediu de lucru rapid și eficient, pentru ca locuitorii orașului să vadă și să simtă că oficiul este și pentru ei, încercând să rezolve în mod eficient problemele.

O decizie deja luată în această privință este aceea că începând de pe 1 septembrie atât Primăria, cât și Direcția Finanțelor Publice vor prelungi programul cu publicul. Conform noului program oficiile vor avea program cu publicul de luni până joi de la ora 08:00 până la ora 18:00 (cu pauză de 30 minute de la ora 13:30) și vineri de la ora 08:00 până la ora 14:00.
În perioada verii, Primăria prelungește și programul stării civile, astfel programările pentru oficierea căsătoriilor vor putea fi rezervate la Oficiul de Stare Civilă, de luni până vineri între orele 08:00-20:00, sâmbăta între 12:00-20:00 și duminică între orele 12:00-18:00.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.