ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe înființează o proprie companie de întreținere

23.06.2017

Conducerea Primăriei a expus o propunere Consiliului Local, conform căreia ar înființa o mică întreprindere proprie de întreținere, care ar putea fi o soluție locală și promptă în privința rezolvării lucrărilor legate de efectuarea marcajelor rutiere, asfaltarea porțiunilor fisurate, nivelarea rigolelor, renovarea aleilor, trotuarelor sau scărilor din fața blocurilor de locuințe și a lucrărilor legate de curățarea albiei.

Înființarea unei astfel de societăți private devine oportună cu modificarea Legii privind achizițiile publice, deoarece conform acesteia, în cazul în care primăria are o companie specializată pe lucrări de întreținere, atunci are posibilitatea de a reazila aceste lucrări fără semnarea vreunui contract de achiziție publică.

Conform declarațiilor primarului Antal Árpád-András, compania lor se va da în exploatare undeva prin primăvara anului 2018 și va necesita o forța de muncă locală cuprinzând un personal calificat și necalificat între cel puțin 30 și cel mult 50 de persoane. A mai adăugat că înființarea unei astfel de companii reprezintă o cerere mare și o necesitate și mai mare, deoarece prin aceasta micile lucrări locale care îngreunează viața de zi cu zi a locuitorilor ar putea fi rezolvate mult mai ușor și mai eficient, fără să mai depindă de companiile din alte orașe câștigătoare a achizițiilor, pentru care de exemplu problema recondiționării porțiunilor de drum avariate ar reprezenta o chestiune de prioritate sau în multe cazuri cheltuielile de transport a unei astfel de firme depășesc câștigul realizat în urma lucrărilor efectuate.

Foto: Vargzasi Levente

În ceea ce privește starea străzilor orașului au fost menționate următoarele:

Strada Lăcrimioarei

Pe strada Lăcrimioarei s-au finalizat lucrările de depunere a primului strat de asfalt, mai urmează depunerea stratului de uzură și asfaltarea trotuarelor. Aceste lucrări vor fi finalizate până la mijlocul lunii iulie, când  traficul rutier de pe strada Lăcrimioarei nu va mai fi întrerupt.

Strada Kós Károly

În ceea ce privește lucrările de pe strada Kós Károly, acestea încă mai sunt în desfășurare, după ce s-au rezolvat cu constructorul blocajul profesional. Această porțiune va fi finalizată până în toamna anului.

Strada Înfrățirii

Ca și în cazul străzii Lăcrimioarei și pe strada Înfrățirii s-au finalizat lucrările de depunere a primului strat de asfalt și încă mai urmează depunerea stratului de uzură și asfaltarea trotuarelor. Aici lucrările vor fi finalizate până la mijlocul lunii iulie. La începutul săptămânii viitoare se vor începe lucrările pe porțiunea cuprinsă între aleea Vasile Goldiş și aleea Tineretului. Luând în considerare faptul că a început deja vacanța, pe aleea Tineretului au fost începute deja lucrările care țin de modernizarea rețelei, astfel că lucrările se vor executa concomitent pe aleea Tineretului și pe partea de jos a străzii Înfrățirii.

Strada Váradi

Pe porțiunea superioară a străzii Váradi lucrările serviciilor comunale mai durează aproximativ  10 zile, după care firma de construcții va începe lucrările.

Pe lângă cele patru străzi sus amintite și pe strada Kertész vor începe lucrările aproximativ în două săptămâni, dar deja mai multe documentații privind reabilitarea străzilor sunt gata elaborate, așteptând contractarea, aflate în procese de achiziții. Primăria municipiului Sfântu Gheorghe are în vedere efectuarea lucrărilor de întreținere încă pe nouă porțiuni: asfaltarea unor parcări sau străzi. Primăria își va menține și în următorii ani planul reabilitării în concomitent a patru-șase străzi, deoarece conform experienței acesteia, lucrările efectuate după acest plan nu îngreunează atât de semnificativ traficul rutier local.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.