ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

Atmosferă de Ziua Copilului

30.05.2017

Programul din acest an organizat la Sfântu Gheorghe cu ocazia Zilei Copilului are la bază povestea celor trei purceluși. Evenimentele de aer liber se vor desfășura în Piața Libertății și în Parcul Elisabeta joi, 1 iunie 2017, între orele 11–19. Cei mici pot costrui casele purcelușilor, se pot juca de-a soldatul, pot cutreiera Imperiul cărților, pot încerca mașinile de pompieri și de poliție, nu vor lipsi activitățile meșteșugărești, jocurile de îndemânare, poveștile, pictura pe față și colțul de mângâiere a puilor de câini. Va avea loc și un flash-mob sub denumirea Fii și tu voluntar!


La monumentul sovietic se va amplasa peretele de escaladă, iar pentru mămici și cei mici recomandăm să viziteze Cortul Dajka, unde se vor recita poezioare pentru copii și sesiuni de informare legate de alăptare și purtarea copiilor.
Tega SA va organiza Jocuri de adunarea selectivă a deșeurilor și mângâiere cățeluși, la cortul Crucii Roșii se pot realiza măști și marionete umbră, tot aici se construesc casele celor trei purceluși. Atelierul meșteșugăresc, pictura pe față și multe alte jocuri sunt asigurate de organizațiile HITI, SZIK și  Asociația „Copacul Vietii”. Puzzle creativ din paste cu litere, colorarea mandala purceluși, origami, construirea case din suluri cartoane hârtie igienică va fi îndrumată de secția pentru copii a Biblitecii Județene Bod Péter. Fundația Creștină Diakónia pregătește programe variate de la pictură pe față, pictură ipsos, pictură în acuarelă, până la twister, jocuri amoeba și un colț de povești. Colorarea decorului poveștii Cei trei purceluși se desfășoară cu ajutorul Biroului de organizare evenimente ERSZI. Cei care doresc să joace scrabble cu capace de plastic să caute cortul Asociației L.A.B. Életmentő Kupakok. Concertul Zöldi Lara este sprijinit de către Club Kiwanis, iar Serviciul de Ajutor Maltez se pregătește cu un cort de schimburi. Kovács Hajnalka va călăuzi copii în Imperiule Lego, și Pocsai Mónika va coordona pictarea figurinelor de ipsos. Între orele 13 și 19 Demeter Éva îi așteaptă pe prichindei cu cărți senzoriale: activități pentru stimularea creativității, abilităților motorice fine cu ajutorul jocurilor artizanale din textile.
În cortul Dajka de la ora 11 și 15 Kinda Emese spune povești, de la 11.30 și 17 se va ține o demonstrație de purtare bebeluși, de la ora 13 va avea loc a prezentare a scutecelor lavabile Trezy, iar de la 14 a leagănului Beto. De la ora 15:30 dr. Szente Lilla, neonatolog va vorbi despre importanța alăptare.


Spectacolul Mateiaș gâscarul va avea loc pe scena Teatruli Andrei Mureșanu de la ora 11, Teatrul de Păpuși Cimborák va susține specatacolul Cei trei purcecuși în piața centrală de la 11:30 și 18. Tot la Teatrul Andrei Mureșanu va avea loc de la ora 18 spectacolul Artă – pe baza operei lui Yasmina Reza, prezentat de trupa EGO, regizat de Mirela Bucur.În pavilionul din Parcul Elisabeta se vor premia cele mai bune lucrări realizate în cadrul concursului de desen organizat de Asociația Tipe-Tupa și se vor extrage biletele câștigătoare ale tombolei Tipe-Tupa și a celei organizate de Serviciul de Ajutor Maltez. Între orele 13-18 Asociația pentru Câini fără Stăpân Amy va derula programul mângâiere-plimbărică.  De la 15:30 cei interesați pot participa la concursul de alergat și de ciclism organizat de Asociația Alpin Sport.
Programul de pe scena de piatră din piața Libertății este deschis la ora 11 de Fanfara „Kováts András”  din Reci, urmat de la ora 12:30 de prezentarea de dansuri susținută de elevii instructorului de zumba Tittesz Tünde și trupele de dans Sport All și Z Dance. De la ora 14 copii de la Palatul Copiilor vor susține un program de dansuri populare și dans modern. Programul este încheiat de casa dansului popular al formației Folker.
 

Programul Zilei copilului este aici.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.