ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Să ne protejăm mediul înconjurător!

13.04.2017

Venirea primăverii aduce cu sine și apariția deșeurilor verzi. Compania Tega Rt. asumă sarcina transportului deșeurilor verzi ai municipiului Sfântu Gheorghe, transportând gratuit de la case particulare o cantitate echivalentă cu cel mult doi saci, dar de altfel transportul acestor tipuri de deșeuri se efectuează săptămânal de la locurile de depozitare situate pe domeniul public. Solicitările pot fi transmise pe numărul de telefon 0267-310123.
 
Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe solicită locuitorilor să protejeze mediul înconjurător și să evite poluarea aerului, ca Sfântu Gheorghe să devină orașul cu cel mai curat aer.
 
Parte indispensabilă al acestui proces este evitarea arderii miriștilor și a plantelor mai ales pe timp de primăvară dar și pe timpul zilelor secetoase. Primăria atrage atenția locuitorilor asupra faptului că arderea  miriștilor și a plantelor fără acordul Autorității de Mediu și fără notificarea prealabilă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență  este strict interzisă.


 
Cu toate că procesul arderii miriștilor și a plantelor fără implicarea organelor sus menționate este interzisă și de dispozițiile cuprinse în art. 94, punctul n) al Ordonanței de Urgență nr. 195/2005, precum și de dispozițiile Hotărârii din 2015 emisă de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului și Pădurilor, precum și de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, arderea resturilor vegetale este o priveliște familiară în această perioadă.
 
Arderea neautorizată a miriștilor și plantelor constituie contravenție și poate fi sancționată cu amendă cuprinsă între 1000 – 2500 lei. Pe lângă aplicarea sancțiunii menționate, operatorii agricoli – autori unei astfel de contravenții, nu vor avea dreptul de a beneficia de ajutoare de stat și fonduri europene.

Să ne protejăm mediul înconjurător!
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.