ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Program transnațional de cooperare lansat la Budapesta

01.03.2017

Proiectul RARE – Schimbarea discursurilor, schimbarea practicilor: Romii ca resursă umană (RARE - Changing Discources, Changing Practices: The Roma As Human Resources) relansat prin participarea a opt țări și 21 de organizații partenere,  a luat ființă în cadrul Programului Transnațional ”Dunărea” 2014-2020.

Partenerul principal al programului este Serviciul Maghiar de Ajutor Maltez din Ungaria, iar din România Agenția Împreună, Departamentul pentru Relații Interetnice (DRI) și Municipalitatea din Sfântu Gheorghe au fost cei care s-au alăturat pentru realizarea programului care favorizează încadrarea în muncă a romilor.

Scopul final al programului cu o durată de 30 luni este acela de a crește rata de ocupare a romilor apți de muncă. În acest scop, prin intermediul proiectului va trebui să se realizeze următoarele obiective: creșterea capacității instituțiilor pentru servicii sociale, evaluarea impactului economic al încadrării romilor în muncă și demolarea prejudecăților și stereotipurilor formate în rândul societății majoritare.

În vederea atingerii obiectivelor, Programul Transnațional ”Dunărea” 2014-2020 acordă un sprijin în valoare de 2 milioane de euro pentru cele 30 de luni a planului de acțiune RARE, ai cărui primii pași au avut loc în perioada 22-23 februarie la Budapesta, în Casa incluziunii (Befogadás Háza în original) pusă în funcțiune de către Serviciul de Ajutor Maltez.
Cu ocazia întâlnirii partenerii participanți au pus bazele cooperării și au hotărât activitățile și obiectivele următoarelor faze ale proiectului. În acest sens, printre sarcinile anului 2017 se  numără cartografierea și analiza instituțiilor de servicii sociale, vizitarea "exemplelor bune" puse în funcțiune de către parteneri cu scopul de a oferi schimb de experiență și de a face cunoscute practicile bune, precum realizarea în fiecare țară a unui proiect model întocmit în urma exemplelor reușite sau mai puțin reușite. În România, acestă misiune este încredințată Municipalității din Sfântu Gheorghe.

Următoarea reuniune completă va avea loc în luna mai, la București.


 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.