ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Se deschide Cinema Arta la Sfântu Gheorghe

25.01.2017

Se pregătește deschiderea cinematografului Cinema Arta by Cityplex. Echipamentele tehnice ale cinematografului sunt gata de funcționare, iar pregătirea personalului nou angajat se întâmplă conform planurilor. În cursul zilei de ieri reprezentanții Centrului Național al Cinematografiei (C.N.C.) au făcut o vizită la sediul cinematografului, această acțiune reprezentând ultima etapă în procesul de obținere a avizului de funcționare. Prin urmare, Cinema Arta by Cityplex se deschide la Sfântu Gheorghe pe data de 27 ianuarie.

Comisia Centrului Național al Cinematografiei responsabilă pentru calificarea cinematografelor, alcătuită din cinci membri a făcut o vizită la Sfântu Gheorghe. Au verificat dotarea tehnică a cinematografului, și au constatat că proiectoarele de 4K sunt conform standardelor europene și se poziționează peste media națională, în ceea privește calitatea și rezoluția imaginii.

Personalul a fost angajat în cursul lunii decembrie de către Casa de Cultură „Kónya Ádám”, instituția responsabilă pentru administratea cinematografului. Pregătirea personalului se va finalizat în curând. Mobilierul din săli și din bufetul cinematografului sunt amenajate, echipamentele tehnice sunt gata de funcționare, au fost efectuate și verificările tehnice.

Cinematograful are două săli, asigurând în total 156 de locuri, într-o sală sunt 80 de locuri, iar în cealaltă sunt 76. În ambele săli pot fi vizionate filme 2D și 3D. În procesul de alegere și achiziționare a filmelor ce vor fi derulate, Casa de Cultură „Kónya Ádám” va colabora cu Cityplex SRL, ultimul fiind și administratorul bufetului cinematografului.

Ceea ce privește politica de program, este important de știut că administratorul cinematografului dorește să asigure locuitorilor orașului atât filme hollywoodiene, cât și cele europene, luând în considerare denumirea cinematografului. În acest spirit cele două săli au fost denumite: Chaplin și Fellini.

Oferta de filme precum și informațiile referitoare la proiecții vor fi accesibile pe pagina de facebook www.fb.com/ArtaMuvesz, și începând de luni pe pagina de web a cinematografului www.arta.cityplex.ro.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.