ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

S-a rezolvat cazul distrugerii cifrei de gheață

16.01.2017

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe informează publicul despre încheierea cazului privind doborârea cifrelor de gheță care a avut loc săptămâna trecută, la data 10 ianuarie 2017. Având în vedere informațiile obținute în cursul zilelor precedente primele două comunicate emise de către Primărie necesită rectificări: conform înregistrărilor camerelor de supraveghere la data de 10 ianuarie cifra 7 din numărul 2017 amplasat în fața statuii de gheață a fost distrusă de către unul dintre cei patru elevi prezenți la fața locului. Celelalte cifre s-au deteriorat datorită încălzirilor meteorologice și a activităților de joacă și fotografiere desfășurate în apropiere. La data de 13 ianuarie angajații Primăriei au înlăturat blocurile de gheață ale inscripției 2017.

Prin această cale informăm publicul interesat că minorii care au doborât o parte din statuia de gheață, însoțiți de părinții lor s-au prezentat la Primărie, unde s-au întâlnit cu primarul orașului și au cerut iertare pentru acțiunile lor, și prin această cale transmitem către locuitorii orașului scuzele prezentate.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Biroul de Imagine subliniază că din primul moment a adoptat o atitudine îndreptată spre colaborare, ceea ce a avut ca rezultat rezolvarea cazului prin cale amiabilă. Desigur, actele de distrugere intenționată nu reprezintă un comportament acceptabil, dar fiind vorba despre minori care regretă acțiunea lor, municipalitatea nu dorește să depună plângere la poliție.

Datorită încălzirii vremii statuia de gheață a început să se topească, astfel acesta va fi înlăturat în cursul acestei săptămâni.

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.