ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Umpleți sacul Moșului cu daruri din Târgul de Crăciun

21.12.2016

Cei interesați sunt invitați să dea o raită prin târgul de Crăciun până sâmbătă la ora 14:00.
Meșteșugari, producători și comercianți locali și din alte orașe din Ardeal oferă produse sofisticate, gustări delicioase  - turtă dulce, bomboane de pom tradiționale, brânzeturi fine, produse de porc, produse ceramice elegante, perne de lavandă și jucării din lemn, cărți, bijuterii prelucrate cu pâslă, tricotate sau croșetate. O atracție majoră a târgului o reprezintă și patinoarul, de care se bucură nu doar copiii, ci și adulții, care după câteva ture se pot odihni și se pot destinde lângă un ceai fierbinte.

După-amiezile, muzica de târg este înlocuită cu spectacole de muzică live, iar pe lângă școlarii și preșcolarii care ne încântă cu spectacolele lor, pe scena târgului vor concerta și diferite coruri, muzicieni din oraș, a căror spectatole ne vor delecta și ne vor îndulci starea de spirit, încălzindu-ne în aceste zile răcoroase de iarnă. Miercuri, de la ora 14:00 pe scena târgului va concerta corul de elevi RefSonor și RefSonorocska, iar de la ora 16:00 va avea loc spectacolul de Crăciun al elevilor din clasele primare de la  Colegiul Reformat.
Punctul culminant de atracție al anului acesta va fi oferit de ”regölés”-un obicei maghiar de Crăciun de a merge cu colindul. Miercuri, de la ora 17:00, acest obicei vechi va fi prezentat de instructorii de dans popular Gáspár Attila și Pózna Gabriella, împreună cu a mai mult de 200 de copii. La acțiunea comună a Asociației  Batyus și Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe poate participa oricine dorește. După acest spectacol, de la ora 18:00, pe scena târgului va apărea  Cercul de Muzică ”Őszirózsa”. Joi, de la ora 13:00, va concerta Corul Liceului Teoretic ”Mikes Kelemen”, iar de la ora 14:00 publicul va putea viziona spectacolul de Crăciun al copiilor de la Grădinița „Hófehérke” (Albă ca Zăpada).

Tot în cadrul Târgului de Crăciun, de la ora 17:00, publicul va putea admira diversitatea repertoarului formației Snaps Vocal-Band, de data aceasta formația concertând cu cântăreața Luiza Zan și percuționistul Ferencz Áron, susținând în mod exclusiv recitaluri acapella. Atmosfera de sărbătoare va continua la ora 18:00 cu spectacolul elevilor de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”. Vineri, de la ora 16:45 va avea loc extragerea de tombolă, apoi, de la ora 17:00 Corul feminin Voces va concerta pe scena târgului împreună cu Ansamblului de copii miniSnaps, apoi de la ora 18:00, pe scenă va apărea formația Popas Band din București, delectând publicul cu un repertoar interesant.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.