ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Împreună ne luăm rămas bun de la 2016 – Revelion în Piața Centrală

19.12.2016

Conform tradiției, și anul acesta ne vom lua rămas bun de la vechiul an cu focuri de artificii, concerte și bal stradal, care vor avea loc în centrul Municipiului Sfântu Gheorghe. În 2016, atmosfera de revelion va fi declanșată de către Grid, care ne promite melodii și ritmuri funky plăcute, urmat de formația ungară Takáts Tamás Blues Band, începând cu ora 23.20. Formația va oferi un concert de o oră și jumătate „Rock & roll optimist, pentru a ne alunga tristețea”. La miezul nopții, vom ciocni paharele în cinstea anului nou în timp ce va avea loc artificiile. De la ora 1.00 vor urca pe scenă Luiza Zan & Snaps Vocal Band cu concertul lor Return to Funkever.

Organizatorii așteaptă candidatura voluntarilor cu vârsta peste 18 ani care vor spijini munca echipei organizatorice în perioada premergătoare evenimentului (2-3 zile) și în timpul desfășurării evenimentului. Cei interesați pot candida până la 22 decembrie prin trimitirea unei scrisori de interes la adresa de kultura@sepsi.ro, sau printr-un mesaj trimis pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe.

Organizator: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Casa de Cultură Kónya Ádám

Formația „Takáts Tamás Blues Band” a fost fondată în anul 1990, și de atunci a participat la toate festivalurile blues importante, primind frecvent invitații de a susține concerte blues în cluburi. Sunt deja foarte cunoscuți de către publicul din Sfântu Gheorghe. Se cunoaște despre formația Takáts Tamás Blues Band că face față atât concertelor susținute în cluburi, la evenimente desfășurate în aer liber cât și în cadrul producțiilor de scenă mare, în fața unui public de mii de oameni. Membrii formației consideră deosebit de importante concertele susținute în afara Ungariei, cum ar fi România, Serbia și Slovacia. În prezent, formația se compune din Takáts Tamás (voce, chitară, muzicuță), Gál Gábor (chitară), Patyi Sándor (chitară bas), Tóth Károly (tobe).

Solista de jazz Luiza Zan este considerată una dintre cele mai remarcabile artiste de muzică jazz din România. Ea interpretează o combinație unică și atractivă de jazz, funk, rythmn&blues, hip-hop, și bossa nova. În anul 2004, artista a fost distinsă cu premiul extraordinar al Festivalului de Jazz de la Montreux și a câștigat Cerbul de Aur, cu formația Slang.

Grupul Snaps Vocal-Band din Sfântu Gheorghe a fost înființat în anul 2003, de către Cserkész Emese, cu scopul de a promova muzica corală,  în special genul muzical de gospel și jazz. Formația vocal-instrumentală este alcătuită din profesori de muzică și instrumentiști foarte bine pregătiți profesional, ceea ce adeverește și cei 13 ani de existență pe scenă. Formația a participat la numeroase festivaluri din țară și peste hotare (Ungaria, Croația, Slovenia, Germania, Italia și Sardinia). Paleta colorată de repertoriu al formației a dat naștere unei colaborări fructuoase cu renumita solistă de jazz LUIZA  ZAN.

În noaptea dintre ani, formația Snaps Vocal-Band alături de Luiza Zan vă invită să priviți din 2017 spre trecut, înspre strălucirea anilor `70, aducânduvă aminte ca sărbătoarea muzicii înseamnă culoare, trăire, forță, dinamism și improvizație.


 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.