ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Un spațiu pentru tineri – Eco WiFi parc pentru tineret

14.12.2016

Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe a adoptat proiectul propus de consilierii locali, Kelemen Szilárd şi Zsigmond József, privind crearea unui parc revoluţionar pentru tineri.


Foto: Vargyasi Levente

Ideea amenajării unui parc Eco WiFi destinat tinerilor îi aparţine în primul rând consilierului Kelemen Szilárd, care a declarat că i-a venit ideea în urma vizitării spaţiului public denumit ”craterul tinerilor”, amenajat într-o zonă pietonală din localitatea Szeged. În Sfântu Gheorghe s-a formulat deja de mult, atât în rândul tinerilor, cât şi în rândul locuitorilor, nevoia de amenajare a unui spaţiu pentru tineri, a unui loc în care aceştia pot fi împreună după şcoală, în cadrul diferitelor programe, în serile de primăvară sau vară, fără a deranja locuitorii blocurilor, care ar dori să se odihnească. ”Craterul” din Szeged s-a dovedit a fi un exemplu excelent, care poate fi pus în aplicare chiar şi la noi, motiv pentru care, consilierul Zsigmond József a susţinut imediat această idee.

Conform planurilor, parcul Eco WiFi pentru tineri va fi amenajat în spaţiul verde aflat după şirul de blocuri din partea stângă a străzii 1 decembrie 1918, după semafor, spre centrul oraşului. La momentul actual acel teren nu are nici o funcţie specială şi fiind aproape de centrul oraşului acesta pare a fi potrivit pentru amenajarea noului spaţiu.

Foto: Vargyasi Levente

Proiectul parcului destinat tinerilor include un spaţiu verde amenajat, wi-fi gratuit, trotuare, parcări pentru biciclete şi toalete publice. Noul spaţiu, amenajat asemenea unui amfiteatru, va putea fi folosit şi de către şcolile care ar dori să ţină ore în aer liber. În funcţie de înţelegerile anterioare cu rezidenţii din zonă, va fi posibilă şi sonorizarea spaţiului, astfel terenul verde pentru tineret va putea găzdui chiar şi diferite evenimente.
Proiectul prevede o reabilitare totală, iar proiectanţii au avut în vedere ca noul parc să se încadreze perfect în imaginea oraşului.

Se preconizează că lucrările de amenajare se vor finaliza în termen de un an, iar la sfârşitul verii 2017 tinerii vor putea utiliza deja acest nou teren.
Costurile proiectului cu o suprafaţă utilă de 576,55 m2 ajung la circa 200 mii de euro, întregul proiect fiind finanţat din bugetul local şi din fonduri câştigate.
Ultimul a fost pentru faptul că în anul 2014 municipiul Sfântu Gheorghe a fost desemnat ”Oraşul reciclării”. Concursul a fost organizat de firma Eco-Rom, iar premiul câştigat de oraşul nostru a fost în valoare de 12 mii de euro.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.