ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Panouri de baschet pentru următoarea generație de baschetbaliști!

13.12.2016

Scopul activităţii Fundaţiei Comunitare Covasna, din septembrie 2015, intitulată ”Pedalează pentru un scop bun!” realizată împreună cu Primăria Sfântu Gheorghe, a fost amplasarea de panouri de baschet în diferite cartiere ale oraşului.

În urma unui sondaj de opinie, realizat anterior acestei activităţi, respondenţii au identificat amplasarea unor panouri de baschet ca fiind o prioritate, şi nu fără motiv,  echipa de baschet feminin Sepsi-SIC reprezintă un exemplu pentru toţi tinerii şi copiii pasionaţi de sport .


Foto: Toró Attila

Pentru îndeplinirea acestui scop, 319 de persoane au pedalat anul trecut 8920 km, iar din cei 12.000 de lei strânşi, în luna februarie a anului curent, Fundaţia Comunitară a achiziţionat 8 panouri de baschet. Dintre acestea, în baza acordurilor de asociere (ţinând cont de receptivitatea locuitorilor) trei se vor monta în cartierul Ciucului, iar celelalte cinci pe următoarele terenuri de joacă:


•    zona Grădiniţei „Albă ca Zăpada (Simeria)
•    pe terenul de joacă dintre strada Crângului şi Nicolae Iorga (lângă supermarketul Penny)
•    parcul de antrenament de pe strada Dealului(Semeria)
•    Aleea Avântului (regiunea Gării)
•    parcul de antrenament de pe Bulevardul Nicolae Iorga

Un factor important în alegerea locaţiilor l-a reprezentat provenienţa participanţilor la acţiune, deoarece ei au contribuit, atât în mod activ cât şi material, la adeverirea posibilităţii de achiziţionare a acestor panouri de baschet.

Potrivit declaraţiei viceprimarului municipiului Sfântu Gheorghe, Tóth-Birtan Csaba, Consiliul Local a admis deja scrisoarea de donaţie a Fundaţiei Comunitare Covasna, în urma căreia echipamentele parcurilor de antrenament, achiziţionate în anii precedenţi, şi panourile de baschet se donează municipalităţii. În prezent, după achiziţionarea panourilor şi definirea locaţiilor, se pregăteşte planul de amplasare, iar după aprobarea autorizaţiei de construire, scopul este ca din primăvara anului 2017 cele 8 locaţii menţionate mai anterior să poată fi utilizate de iubitorii de baschet.

Se preconizează ca noile terenuri de baschet să fie realizate din plăci din material lemnos, impermeabile şi impregnante, perfecte pentru jocuri sportive.

Bereczki Kinga, directoarea Fundaţiei Comunitare Covasna este de părere că aceste panouri vor îndeplini visul multor copii, iar iniţiativa va veni în ajutorul oraşului, astfel garantându-se următoarea generaţie de baschetbalişti. Ca parte a programului anual, acţiunea Fundaţiei  ”Pedalează pentru un scop bun!” promovează simţul de comunitate, de responsabilitate asupra obiectelor comune. Faptul că tot mai multe persoane participă la acţiune oglideşte conceptul original al Fundaţiei, conform căruia, un scop comun îi uneşte pe locuitorii oraşului. Primăria municipiului Sfântu Gheorghe sprijină în continuare orice iniţiativă civilă asemănătoare acesteia.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.