ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Modificări ale regulamentelor privind locurile de parcare rezidențiale

13.12.2016

În baza evidenţelor Direcţiei Finanţelor Publice Locale privind plata taxelor de parcare pentru anul viitor, pe data de 29 noiembrie, Municipalitatea Sfântu Gheorghe a trimis o scrisoare de notificare către cei 411 persoane în cauză.


Foto: Vargyasi Levente

Data limită a achitării chiriilor locurilor de parcare şi noua taxă de terenuri

Data limită de achitare a chiriilor locurilor de parcare pe anul 2017 rămâne în continuare data de 15 decembrie 2016. În caz contrar, abonamentul valabil până la sfârşitul anului îşi va pierde valabilitatea începând cu data de 1 ianuarie 2017, ceea ce va presupune demontarea dispozitivului unic de blocare, respectiv pierderea garanţiei de 150 lei.
Lângă scrisoarea de notificare, municipalitatea a ataşat şi înştiinţarea Direcţiei Finanţelor Publice, conform căreia, în baza Art. 463 din Codul Fiscal, se vor plăti taxe de teren pentru toate terenurile de proprietate publică sau privată a statului, ori a unităţilor administrativ-teritoriale, închiriate, concesionate, date în administrare ori în folosinţă în orice alt titlu. Persoanele care în anul 2016 au deţinut un loc de parcare în oraş sunt aşteptate la punctele de lucru 8 şi 10 ale organului fiscal, în vederea depunerii unei declaraţii.
Taxa anuală se achită în rate lunare sau integral, fiind calculat în funcţie de zonă şi suprafaţă. În funcţie de zonă, ca de exemplu, taxa anuală a unui loc de parcare cu o suprafaţă de 2,5 m² însumează circa 6-7 lei. Taxele de teren se vor achita de beneficiari după câştigarea licitaţiilor.

Termenul licitaţiei modificate

Licitaţia, programată iniţial în luna decembrie, va avea loc în luna februarie a anului 2017. Explicaţia noului termen este procesul de administrare a noului regulament: scrierea noului regulament, audierea şi promovarea acestuia. Astfel, se preconizează ca în cursul lunii ianuarie 2017 municipalitatea va informa asociaţiile de locatari, iar în perioada ianuarie-martie 2017 se vor putea realiza licitaţiile pentru acele 24 de locuri unde au expirat abonamentele de parcare.
Riveranii vor avea două săptămâni la dispoziţie să adune documentele necesare. Aceste documente vor fi verificate de comisia de locatari, care va anunţa locuitorilor eventualele lipsuri. Luând în considerare şi perioada de remediere a lipsurilor, această perioadă nu va depăşi termenul de o lună, existând documente a căror valabilitate este de 30 de zile. Licitaţia va putea începe doar după finalizarea întregului proces de aplicare.

Coduri locuri de parcare supuse la licitaţie

G2, G3/2 – Gară
K3 – Centru
O4, O5, O6, O7, O8/1, O8/2, O9/2, O10/1 – strada Oltului
S3, S4, S6/1, S6/2, S6/3, S8, S9, S10, S11/1, S11/2, S12, S13/1, S13/2 – Simeria

Pe lângă acestea, anul acesta s-a amenajat un nou loc de parcare pe strada Oltului, căruia temporar i s-a atribuit codul O26 şi care va apărea în curând pe noua hartă.
În Sfântu Gheorghe există aproape 24 de locuri de parcare rezidenţiale pentru care prima licitaţie s-a realizat în anul 2011, iar în baza reglementărilor, atribuirea locurilor de parcare se poate realiza pe o perioadă de maxim 5 ani, astfel în cazul celor 24 de locuri de parcare menţionate anterior se pot realiza licitaţii la începutul anului viitor.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.