ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Ajutor financiar minimis

18.10.2016

Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe cu Camera de Comerț și Industrie a județului Covasna a dezvoltat un sistem de ajutor, denumit de minimis, care  promovează fondarea și dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, a Microîntreprinderilor. Acest sistem de ajutor vizează rambursarea a unei părți din impozitul pe clădiri aferent anului 2016.
Până la data de 21 octombrie 2016, antreprenorii din Sfântu Gheorghe  pot solicita ajutorul de minimis.


Foto: Vargyasi Levente

Conform prevederilor, întreprindere mică este întreprinderea care are între 10 și 49  de salariați şi realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 10 milioane euro, echivalent în lei, sau deţine active totale care nu depășesc suma menționată mai sus.
Întreprindere mijlocie este întreprinderea care are între 50 şi 249 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţine active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro.
Microîntreprindere, este întreprinderea care are până la 9 salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţine active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei.

Întreprinderile plătitoare de impozit, care își au sediul social sau punctul de lucru în municipiul Sfântu Gheorghe, respectiv îndeplinesc condițiile de eligibilitate a ofertei, mai au posibilitatea să solicite ajutor de minimis până la data de 21.octombrie.2016.

Contribuțiile de minimis se calculează în funcție de impozitele locale plătite pentru sedii sau puncte de lucru, iar evaluarea solicitărilor se va realiza în ordinea depunerii  cererilor de acord pentru finanțare.

Pentru descrierea completă a sistemului de ajutor de minimis și documentația obligatorie, accesați: http://www.ccicov.com/ro/informatii/1488-proiect-ajutor-de-minimis-2016
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.