ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Ce a fost mai greu a trecut! Lucrările de modernizare a străzilor Kós Károly și Lăcrămioarei se execută în ritm accelerat.

06.10.2016

Cu toate că Primăria a încheiat un contract de doi ani pentru modernizarea străzii Lăcrămioarei, a cărei lucrări au început la data de 27 iunie 2016, mulțumită lucrărilor avansate, modernizarea străzii se va finaliza mult mai curând decât data contractată.

Partea complicată, spectaculoasă a lucrărilor, care au constat în decaparea stratului rutier, format dintr-un strat de asfalt și beton de 46 cm, respectiv îndepărtarea stratului de umplutură și de pământ, amplasarea unor rețele principale noi în locul celor vechi, s-a încheiat deja. Deasemenea, s-a efectuat montarea a 19 bucăți de cămine noi și 32 de bucăți de guri de scurgere. Astfel, după executarea lucrărilor de finisare și nivelare a străzii cu lungimea de 660 de metri, în prezent se vor desfășura lucrările la rețelele edilitare, iar persoanele de specialitate promit finalizarea lucrărilor privind rețeaua de apă în cursul săptămânii viitoare.

Executantul promite realizarea în cursul acestui an a stratului de fundație stabilizat, cu o grosime de 15 cm și a stratului de balast, de 20 de cm, în vederea circulației nestingherite a riveranilor.

Pe strada Kós Károly, rețele vechi de gaze au fost schimbate anul trecut. Acesta reprezenta și reprezintă și în prezent partea proeminentă, dar mai puțin spectaculoasă a lucrărilor efectuate. Modernizarea străzii a însemnat branșarea la rețeaua de gaz și verificarea scurgerilor de gaz a 97 de gospodării, pentru care au fost necesare lucrări de săpătură în diferite zone ale localității. Conform planului, peste 2 săptămâni, compania de gaz va finaliza lucrările de branșare, respectiv peste încă 3 zile va dezafecta conductele vechi de gaz, astfel se prevede că peste o lună se va așterne și primul strat de asfalt.

Cu toate acestea, în ambele cazuri, atât pentru lucrările din strada Lăcrămioarei, cât și cele din strada Kós Károly, se vor lua în considerare condițiile meteorologice, care pot amâna termenul limită planificat.

Până la așternerea stratului de uzură, care se va realiza anul viitor, în vederea evitării deteriorării capacelor de cămine, traficul rutier va fi în continuare interzis pe aceste sectoare. Fiind vorba de două străzi aglomerate, solicităm în continuare răbdarea șoferilor.


 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.