ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

A fost ales noul logo al Zilelor Sfântu Gheorghe – ediţia a 25-a

07.03.2016

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a iniţiat un apel deschis pentru a primi proiecte de idei de logo pentru ediţia a 25-a a Zilelor Sfântu Gheorghe. Dintre cei treizecişiunu de persoane, care au trimis proiecte de idei, a fost ales logo-ul proiectat de Tamás Fésüs, designer rezident în Anglia, născut la Târgu Secuiesc.

Una dintre cererile formulate în apel a figurat utilizarea subtilă a simbolurilor. Logo-ul propus trebuia să fie minimalist, cu caracter distinctiv, cu aspect elegant și clasic, uşor de recunoscut şi de reţinut. La luarea deciziei Biroul de Imagine din cadrul primăriei a ţinut cont de toate criteriile din anunţ. Deşi termenul de depunere a proiectelor a fost una scurtă, primăria a primit multe proiecte valoroase, competiţia între logo-uri fiind una foarte strânsă, prin urmare procesul de luare a deciziei a fost una grea.

Multe dintre proiectele de logo predate au avut un caracter puternic din diferite puncte de vedere,. S-au depus logo-uri frumos executate, cu caracter tradiţional, dar şi logo-uri dinamice, marcante, realizate în stil artistic  sau interpretări curajoase,  moderne ale simbolurilor.

Logo-ul care a îndeplinit toate cerinţele din anunţ şi a fost selectat al lui Tamás Fésüs, îl felicităm şi pe această cale.
Noul logo al Zielor Sfântu Gheorghe va fi prezentat miercuri, 9 martie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Organizatorii mulţumesc tuturor designerilor, care au trimis proiecte, a fost o bucurie şi onoare că  apelul a declanşat multe energii creative cu ocazia jubilară de 25 de ani al oraşului.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.