ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

De azi, se poate schia la Şugaş Băi

07.01.2016

În data de 7 ianuarie începe sezonul de schi la Şugaş Băi, deși deocamdată, datorită vremii nefavorabile, va fi deschisă doar pista mică. Lucrările de întreținere se desfășoară în permanență, pentru a putea crea condițiile corespunzătoare.

Datorită condițiilor meteo nefavorabile din ultimul timp, a temperaturilor neobișnuite de mari și a lipsei precipitațiilor, doar acum s-a putut deschide pista de schi. Tunurile de zăpadă funcționează fără încetare din 30 decembrie, și așa s-a reușit crearea unui strat suficient de gros de zăpadă pe pista mică, pentru a putea fi făurite condițiile optime sporturilor de iarnă, doar pentru 7 ianuarie.

Începând de joi, 7 ianuarie, asemenea programului de anul trecut, sâmbătă și duminică, și în timpul vacanțelor școlare, pista de schi este deschisă în intervalul orar 9.00 – 21.00. După terminarea vacanței, instalațiile de transport pe cablu vor funcționa de luni până joi, între orele 15,00 – 20,00, iar în zilele de vineri, până la ora 21,00.

Prețurile rămân neschimbate. Cel mai ieftin abonament, cel cu 12 puncte costă 10 lei, iar cel mai scump, cel cu 90 de puncte, poate fi achiziționat cu 50 de lei. Cu ocazia unei urcări, la pista nr. 1 se scad 3 puncte, iar la pista nr. 2, se scad din total 2 puncte.

Societatea de transport în comun Multi-Trans începe cursele către Şugaş Băi, conform programului cu care ne-am obișnuit. De luni până vineri, autobuzul va porni din Sfântu Gheorghe la ora 16,00, și va opri în stațiile de la Parcul Elisabeta și Piața Kalvin, iar returul de la Şugaş Băi pornește la ora 21,00. În zilele de sâmbătă și duminică, și în vacanțe, autobuze pornesc și la orele 8.30 și 16,00. Retur, de la Şugaş Băi, autobuzul pornește la ora 13,00 și 21,00.

Tunurile de zăpadă produc, cu ajutorul aerului comprimat, apei și a curentului electric, zăpadă de calitate relativ bună, chiar și în strat de 30 – 40 de centimetri. Tunurile de zăpadă funcționează prin rezervoarele locale de apă, acesta fiind motivul pentru care nu reprezintă pericol pentru mediu. Acestea funcționează la un nivel scăzut de decibeli, nu deranjează schiorii, și de cele mai multe ori sunt puse în funcțiune când pistele nu sunt ocupate de schiori.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.