ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Concertul de Crăciun al Orchestrei de Cameră Georgius şi Ciuc

18.12.2015

Cel de-al treilea concert al stagiunii de concerte simfonice din acest an este susţinut de Orchestra de Cameră Georgius şi Orchestra de Cameră Ciuc,  vineri, în data de 18 decembrie, cu începere de la ora 19,00, în Sala Mare a Teatrului Tamási Áron. Domnul profesor universitar Filip Ignác, artistul la flaut, conducătorul Orchestrei de Cameră Georgius, oferă concertul de sărbătoare cu următoarele gânduri.

„Orchestrele de Cameră Georgius şi Ciuc organizează împreună concerte simfonice deja de 10 ani. În toată această perioadă de timp, în colaborare cu numeroşi dirijori din ţară şi din Ungaria, şi cu solişti renumiţi, am reuşit să formăm o „echipă de aur” formată din instrumentişti tineri din Ţinutul Secuiesc, o orchestră simfonică ce reprezintă un nivel profesional înalt.

Prima parte a Concertului de Crăciun din acest an prezintă opere iubite şi cunoscute de publicul larg, cât şi fragmente din opere mai mari, din perioada barocă, până în zilele noastre. Se vor face auzite operele lui  Johann Sebastian Bach – Badinerie în B minor,  Georg Friedrich - Rejoice greatly, Menuett-ul lui Luigi Boccherini, cât şi una din piesele renumite ale lui Robert Schumann. De asemenea, se vor face auzite cântecele de Crăciun ale lui  John Wade şi Adolphe Adam, cât şi suita la corzi a lui John Rutter.

Partea a doua, în contradicţie cu natura internaţională a primei părţi, va cuprinde două piese ale unui compozitor contemporan  din Ditrău, Petres Csaba: Opt colinde, cât şi Muzică de Crăciun. Aceste două opere sunt prelucrări într-un stil propriu, ale unor cântece şi melodii de Crăciun iubite şi fredonate de toată lumea. Una din noutăţile şi lucrurile interesante ale concertului este şi faptul că se va face auzită, pentru prima oară în faţa publicuuli larg, un flaut Powell de aur – argint fabricat în America, realizat cu o tehnologie nouă, modernă.

Tânărul dirijor al Operei din Cluj, Vlad Eniu, cât şi cei doi solişti din Sfântu Gheorghe, Sebestyén-Lázár Enikő (szoprană) şi Filip Ignác (flaut) doresc să realizeze o atmosferă feerică în aşteptarea Crăciunului.”

Pentru concertul de vineri seara sunt valabile abonamentele pentru stagiunea din acest an a concertelor simfonice, iar bilete se pot procura şi de la Biroul de Organizare Evenimente Culturale, sau de pe www.biletmaster.ro.

După concertul din această seară, în luna ianuarie urmează Filarmonica din Braşov.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.