ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Zilele sporturilor cu rachete la Sfântu Gheorghe, 6-8 noiembrie 2015

05.11.2015

La începutul lunii noiembrie, când posibilitățile pentru mișcare sunt limitate, datorită frigului, își vor deschide porțile pentru public terenurile din oraș destinate sporturilor cu rachete. Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Asociația Equites oferă posibilitatea unei distracții active prin organizarea acestor zile a sporturilor cu rachete de vineri până duminică.

În cursul weekendului toți cei care doresc să participe la acest tip de sport, indiferent de vârstă, condiție fizică sau experiență o pot face, pot învăța de la profesioniști și pot participa la concursuri cu alți sportivi amatori. Cele patru sporturi cu rachete: tenis, badminton, tenis de masă și squash pot fi încercate gratis.

Participanții pot aduce cu ei racheta preferată, mingea norocoasă, iar cine sosește fără echipament poate împrumuta echipamentul pus la dispoziție de către organizatori. Pe terenurile de squash și badminton se poate intra numai cu pantofi de schimb.

Evenimentul se va desfășura în patru locații: iubitorii de badminton sunt așteptați pe terenul de sport al Liceului „Mikes Kelemen”, jucătorii de tenis de masă la Topspin (zona pieței Simeria), jucătorii de tenis la terenurile de lângă piață, și cei care doresc să cunoască sau să joace squash o pot face la etajul clădirii unde se află bazinul de înot.

Profesioniști ai acestor jocuri vor oferi ajutor și vor destăinui din secretele jocurilor, aceștia oferind posibilitatea și unor meciuri amicale, iar după care va începe campionatul deschis, la care oricine poate participa. Scopul acestor zile este acela de a oferi un program distractiv, revigorant și de a promova mișcarea.

Asociațiile participante la Ziua sporturilor cu rachete sunt: Asociația Clubul Sportiv Squash Covasna, Clubul Sportiv Electrica Sfântu Gheorghe, Clubul Sportiv St. George Dragons, Asociația „Tenis Club Trio” - Sfântu Gheorghe.
Programul este sprijinit de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Parteneri: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna și Liceul Mikes Kelemen.

Categorii de vârstă:

Sub 16 ani: fete, băieți
Peste 16 ani: masculin, feminin

Premiere:

Pe ramuri de sport locurile 1-3.
Sportivii vor primi puncte pe baza locului de clasare:
Locul 1. – 10 puncte
Locul 2. – 8 puncte
Locul 3. – 6 puncte
Locul 4. – 5 puncte
Locul 5-8. – 3 puncte
Câștigătorii clasamentului pe puncte vor fii premiați.

Program:

Squash – vineri nov. 6., între orele 18-21 - la etajul bazinului de înot.
Tenis de masă - sâmbătă, nov. 7., între orele 10-13 – Sala Topspin (zona pieței Simeria).
Tenis – sâmbătă, nov. 7., între orele 13-16 – terenurile de lângă piață
Badminton – duminică, nov. 8., între orele 10-12, terenul de sport al Liceului „Mikes Kelemen”

Instructori: Simon Teodor – tenis de masă, Bara Hunor - squash, Sztolyka Péter - badminton, Németh Csaba - tenis



 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.