ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Cea de-a treia ediție, patru evenimente: Sfântu Gheorghe mizează pe cultură

03.11.2015

Piața Centrală a Municipiului Sfântu Gheorghe, Piața Libertății se înnoiește în etape. Odată cu avansarea lucrărilor, piața devine din ce în ce mai populată: prin seria de programe „Sfântu Gheorghe mizează pe cultură” scopul municipalității este acela de a organiza în permanență evenimente în acest spațiu aflat în construcție.

În luna noiembrie, aici vor avea loc patru evenimente: primul va fi concertul Cvartetului vocal Cantoribus din Cluj Napoca, care va avea loc marți, 3 noiembrie, de la ora 17.30. Cvartetul interpretează muzică clasică, dar și opere mai noi, în limba maghiară, română, engleză și latină, fără niciun acompaniament muzical.

Vineri, 13 noiembrie, va urma concertul Snaps Vocal Band. Anul acesta, Snaps împlinește 12 ani, iar în spiritul acestei aniversări, repertoriul este diversificat, venind la concert cu o serie de surprize.

Cel de-al 3-lea eveniment este cel atât de iubit de public, acesta având posibilitatea să urmărească o nouă piesă în cadrul seriei Tein Teátroom. Spectacolul va avea loc în data de 21 noiembrie. Baza producției Tein Teátroom va fi, de această dată, diferitele postări pe Facebook ale unor cetățeni din Sfântu Gheorghe. Cei patru actori Derzsi Dezső, Kolcsár József, Pálffy Tibor și Kónya Ütő Bence nu au decis încă numele spectacolului, dar au promis să fie strâns legat de conținutul acestuia.

Cel de-al patrulea eveniment al seriei va avea loc duminică, 22 noiembrie. În cadrul programului „Pieței muzicii clasice”, publicul îi va putea asculta pe Fábián Csaba şi Demeter Csaba, în seara muzicii de cameră, la violoncel și pian.
 
Având în vedere vremea răcoroasă, organizatorii recomandă iubitorilor de cultură nu numai hainele groase, dar și să aducă pături, la evenimentul din aer liber – la fața locului servindu-se, evident, ceai fierbinte.



 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.