ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Târg de toamnă cu echipa i2021

27.08.2015

În ultimul weekend al lunii august, tot cei interesaţi pot vizita târgul de produse şi valori organizat la Târgu Secuiesc şi, în cadrul acestuia, pe lângă „mingile colorate ale identităţii”, vor avea ocazia să-i întâlnească şi pe membrii echipei i2021.


Târgu Secuiesc este o nouă locaţie care se adaugă campaniei „Lansăm mingea”, a seriei evenimentelor de vară din cadrul proiectului „Sfântu Gheorghe – Capitală Europeană a Culturii 2021”. În zilele de 29–30 august 2015, publicul ce vizitează Târgul de Toamnă se va putea întâlni personal cu membrii grupului de iniţiativă Sfântu Gheorghe Capitală Europeană a Culturii 2021 care, la sărbătoarea oraşului breslelor, vor oferi un program permanent cu scopul promovării proiectului, program care va cuprinde un joc creativ – coloratul mingilor albe, precum şi o prezentare informativă.


Iniţiativa de participare în competiţie a oraşului Sfântu Gheorghe și a celor patru orașe partenere – Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Târgu Secuiesc și Odorheiu Secuiesc – a fost prezentată publicului larg la majoritatea evenimentelor din Ţinutul Secuiesc, organizate în timpul verii. În cadrul jocului de desenat intitulat „Lansăm mingea”, au fost colorate 1000 de mingi, iar dintre creaţiile participanţilor care şi-au arătat identitatea într-un mod creativ, 500 de bucăţi au rămas la organizatori, echipa dorind să-şi îmbogăţească colecţia şi la Târgu Secuiesc.


Sâmbătă şi duminică, între ora 12 şi 17, cei interesaţi vor avea ocazia să picteze, să coloreze, să pună întrebări, să facă propuneri şi să poartă discuţii cu membrii echipei de management a proiectului, în cortul amplasat în piaţa Gábor Áron. Cum poate deveni oraşul Sfântu Gheorghe Capitală Europeană a Culturii în 2021? Ce poate face Capitala Europeană a Culturii pentru tine, iar tu ce ai face în Capitala Europeană a Culturii, în Ţinutul Secuiesc? – acestea sunt subiectele prezentării pe care o va susţine Knop Ildikó, coordonatoarea proiectului, prezentare care va avea loc duminică, începând de la ora 16, la cortul mare din Piaţa „Gábor Áron”.


Echipa i2021 îi aşteaptă cu drag pe toţi cei interesaţi la târgul de valori!

 


 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.