ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc va atinge, şi anul acesta, Sfântu Gheorghe

04.08.2015

Anul acesta se organizează, pentru a noua oară, Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc. Primul traseu porneşte din Miercurea Ciuc, în data de 6 august, la ora 10,45, iar concurenţii ajung la Sfântu Gheorghe, în jurul prânzului, aproximativ la ora 12:30 unde vor parcurge traseul strada Lunca Oltului, 1 Decembrie 1918, Kós Károly, Ţigaretei, Grigore Bălan, 1 Decembrie 1918, Păius David şi Constructorilor, iar de aici îşi continuă drumul spre Târgu Secuiesc.

 Cel de-al doilea traseu se dovedeşte a fi mult mai dificil. Acesta porneşte din Odorheiu Secuiesc, în data de 7 august, şi se sfârşeşte la Miercurea Ciuc.


Cel de-al treilea traseu se divide în două părţi. Sâmbătă, în data de 8 august, prima jumătate de traseu se compune dintr-o cursă individuală şi un tur al oraşului Miercurea Ciuc. Distanţa totală a concursului este de 512,4 km. Anul acesta s-au prezentat 12 echipe. Organizatorii aşteaptă participarea a unui număr de 90 – 100 concurenţi.
 

Cei interesaţi vor putea urmări reportaje zilnice de 25 – 30 de minute la postul de televiziune Erdély Magyar TV, de la ora 21,30, iar emisiunile vor fi date în reluare a doua zi, de la ora 13,00, iar luni de la ora 13, 15. Evenimentul sportiv va putea fi urmărit pe site-ul oficial al acestuia,  www.csikisport.ro, unde organizatorii vor posta diferite informaţii,  ştiri şi reportaje scurte.
Cursa de amatori din Sfântu Gheorghe nu va fi organizată anul acesta, datorită lucrărilor de reparaţii ale străzilor, dar cei interesaţi pot participa la concursul de amatori din Miercurea Ciuc.
 

Organizatorii au început deja organizarea ediţiei a 10-a de anul viitor, stabilindu-şi ca şi scop punerea la punct a unei competiţii cum nu a mai fost până acum. Deschiderea oficială a  competiţiei de anul viitor o plănuiesc la Sfântu Gheorghe, la fel şi start-ul, tot aici s-ar da, iar linia de finiş ar fi la Băile Şugaş, atrăgând atenţia asupra centrului de timp liber şi recreere. Printre planurile organizatorilor figurează şi un eveniment adiacent; în ziua  „Pedalează cu Novák”, cu ajutorul lui Novák Péter, se doreşte promovarea acestei ramuri sportive, în viaţa de zi cu zi.

 

Conducătorii auto pot întâlni restricți de circulație pe ruta aminitită mai sus în intervalul orar 12-13 până la trecerea convoiului de cicliști. Distanța poate fi parcursă în aproximativ 15 minute, însă în cazul fragmentării plutonului timpul de traversare a orașului va crește.
 

Organizatorii locali - Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și forțele de ordine locale - cer răbdare și înțelegere din partea locuitorilor orașului.

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.