ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Arena Sepsi prinde contur

04.08.2015

Mai mult de o treime din Arena Sepsi este construită deja – a declarat primarul Antal Árpád András, în cadrul conferinţei de presă de la faţa locului. Edilul oraşului a spus că, după părerea finanţatorului, a proiectanţilor şi a constructorilor deopotrivă, arena sportivă care se construieşte lângă Sfântu Gheorghe va fi cea mai frumoasă din ţară.

Partea de structură a sălii sportivă multifuncţională care va fi potrivită pentru a găzdui meciuri de baschet, handbal, fotbal de sală şi hochei este finalizată în proporţie de peste 80%. Din cele patru arene, trei au structură mobilă, astfel că această construcţie sportivă va avea 2.400 – 3.000 de locuri.
 

Alături de cele sportive, arena va găzdui şi alte tipuri de evenimente, cât şi concerte. În cazul lucrărilor de exterior, procesul de achiziţii publice a avut loc deja, municipalitatea a încheiat contractele de executare, astfel că, în scurt timp, vor începe şi lucrările de construcţie a parcărilor şi a terenurilor de tenis.
 

Scopul Primăriei este acela ca noua sală de sport să găzduiască cât mai multe evenimente sportive internaţionale de tineret. În ciuda faptului că nu corespunde standardelor olimpice, se pretează perfect pentru întâlniri internaţionale şi diferite ramuri de sport.
Arena sportivă va fi finalizată până la sfârşitul anului viitor, lucrările trebuind a fi  încheiate până la data de 5 noiembrie 2016.

 



 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.