Schimb de experienţe în domeniul dezvoltării urbane
În cadrul evenimentelor organizate cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe vom primi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Covasna delegaţiile a opt autorităţi locale din Ungaria, Croaţia, Slovacia şi Slovenia. Oaspeţii noştri vor participa pe data de 1 mai, începând cu ora 9 la conferinţa cu titlul Bune practici de dezvoltare urbană, organizată în Biblioteca Judeţeană „Bod Péter”, unde, prin prezentarea unor exemple pozitive deja realizate în domeniul dezvoltării urbane, vor fi abordate următoarele teme principale: rolul spaţiilor publice în formarea comunităţii, oraş şi identitate, precum şi cum poate deveni un oraş locuibil prin cultură.
Schimburile interactive de experienţă, dialogul între culturi deţin un rol important în dinamica relaţiilor transfrontaliere, totodată pot avea un efect benefic în sânul comunităţii noastre în procesul de creare a valorilor, contribuind astfel la realizarea obiectivelor transnaţionale ale Uniunii Europene.
Municipiul Sfântu Gheorghe a obţinut o finanţare nerambursabilă în valoare de 25.000 EUR prin programul Europa pentru cetăţeni (2014-2020), componenta 2. Implicare democratică şi participare civică, măsura Înfrăţirea oraşelor, printr-un proiect depus anul trecut la Comisia Europeană în vederea întreţinerii şi extinderii relaţiilor cu oraşele înfrăţite cu oraşul nostru.
Prin mobilizarea cetăţenilor la nivel local şi la nivelul Uniunii pentru a dezbate aspecte concrete din agenda politică europeană, măsura urmăreşte promovarea participării civice la procesul de elaborare a politicilor Uniunii şi sporirea oportunităţilor de angajament societal şi voluntariat la nivelul Uniunii. Pentru a crea o punte între cetăţeni şi Uniunea Europeană, este deosebit de important ca proiectele sau activităţile sprijinite prin prezentul program să vizeze aspecte legate de viaţa cotidiană a cetăţenilor, aspecte relevante pentru aceştia.