ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Programul Zilelor Sfântu Gheorghe a prins contur

23.01.2015

Formaţii locale pe scena mare

În sâmbăta şi duminica sfârşitului de săptămână cu concerte în aer liber, care va avea loc în perioada 1 – 3 mai, pe scena mare, seria formaţiilor va fi deschisă de interpreţi locali. Începând cu ora 18,00, publicul va putea asculta câte cinci concerte pe zi, iar duminica, trei concerte vor fi urmate de focurile de artificii care vor încheia seara, dacă şi publicul aşa va dori.
 „Nu putem să dezvăluim încă numele invitaţilor, căci discuţiile şi încheierea contractelor  sunt în curs, dar le vom face publice, în momentul în care reuşim să încheiem negocierile.”- a promis domnul primar Antal Árpád András.

Organizatorii vor alege formaţiile locale în baza unui apel deschis. Sunt aşteptate înscrierile formaţiilor transilvănene care funcţionează de cel puţin un an, şi cântă muzică live. Ofertele pentru performanţele pe scena mare, pe scena din grădina muzeului şi pentru producţiile stradale sunt aşteptate până cel târziu 31 ianuarie. Ofertele de programe for fi evaluate de o comisie formată din cinci membri, aceasta luând în considerare stilul muzical reprezentat, notorietatea formaţiilor şi recunoaşterea de care se bucură acestea.

Festivitatea de primăvară a oraşului se îmbogăţeşte cu un nou eveniment – organizatorii doresc să realizeze şi un târg de carte în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe, acesta urmând a avea loc în parcarea din faţa Hotelului Bodoc. Aici, iubitorii de carte vor putea alege, în primul rând, din ofertele editurilor transilvănene.


Schimbarea concepţiei festivalului va fi vizibilă şi în ceea ce priveşte locaţiile destinate evenimentului. În locul scenei din Piaţa Sfântu Gheorghe se va construi oraşul copiilor care va servi ca punct de bază pentru familişti. Activităţile pentru copii, atelierele şi jocurile care vor avea loc aici vor fi gândite şi coordonate de Asociaţia Next din Târgu Secuiesc, organizatoarea Festivalului „Székölykök” din Cătruşa.


Jocurile gigant nu vor mai fi în centrul oraşului, pentru a nu strica imaginea oraşului. Acestea vor funcţiona mai departe de nucleul evenimentului, cu o taxă de participare mai mică, dar în condiţii mai ordonate. În Grădina Muzeului revin zilele cu concerte tematice: producţiile de blues, jazz, şi muzică internaţională se vor succede în zilele din week-end.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.