ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

2014-12-18: La Sfântu Gheorghe, Revelionul va fi sărbătorit cu bal stradal

18.12.2014

În ultima zi din an, de Revelion, toţi cei care doresc să sărbătorească în centrul oraşului Sfântu Gheorghe, îşi vor lua rămas bun de la anul care a trecut, şi vor saluta anul nou cu un Bal stradal. Punctele centrale ale serii vor fi cele două focuri de artificii şi concertul incendiar al lui Nagy Feró.

Balul stradal devenit deja tradiţional va începe în Piaţa Libertăţii din Sfântu Gheorghe la ora 10,30 cu concertul trupei locale Selfish Murphy. Trupa care cântă muzică irlandeză şi celtică, pe lângă prelucrări în limba maghiară şi engleză, va aduce pe scenă şi melodii proprii. Formaţia care în martie va aniversa trei ani de la debut, se bucură de popularitate internaţională din ce în ce mai mare, participând în primăvara acestui an la un turneu european în 18 locaţii. Imnul echipei de baschet Sepsi SIC este tot compoziţia lor. Anul nou va fi salutat de participanţii la revelion cu focuri de artificii, fix la miezul nopţii.

După aceea, atmosfera va fi încinsă de concertul lui Nagy Feró. Cântăreţul din Ungaria, omul de bază al trupelor Beatrice şi Bikini (trupa veche), a concertat ultima oară la noi în oraş în anul 2011, cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe. Concertul celebrului cântăreţ va începe la 10 minute după miezul nopţii, după care, nici anul acesta nu va lipsi salutarea noului an după ora Ungariei, la ora 01,00, când cerul va fi luminat, din nou, de luminile strălucitoare ale artificiilor.

Sărbătoarea va continua cu concertul trupei Bagossy Brothers Company, care soseşte la Sfântu Gheorghe cu prelucrări dar şi cu compoziţii proprii. Formaţia de cinci membri din Gheorgheni a luat fiinţă în luna mai a anului trecut. Cu paşi mici au cucerit întregul Ardeal, iar cântând în numeroase pub-uri alternative, şi-au cucerit definitiv fanii.
Această formaţie este singura câştigătoare de peste hotare a programului de susţinere „Cseh Tamás” demarat de Fondul Cultural Naţional din Ungaria. Balul stradal de Revelion este organizat de Biroul de Imagine din cadrul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe.
 


 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.