ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Concurs de explorare urbană - Sfântu Gheorghe pentru copii

28.05.2014

În data de 24 mai, la Sfântu Gheorghe a avut loc o foarte interesantă aventură de explorare a oraşului, fiind organizate foarte multe concursuri simpatice şi distractive. Echipe formate din câte zece elevi de clasa a treia (însoţiţi de adulţi) au avut posibilitatea să-şi demonstreze aptitudinile, în cadrul concursului organizat de Asociaţia Fundament. La concurs au participat peste 240 de elevi.

Startul a avut loc dimineaţa la ora 9,00, în curtea Muzeului Naţional Secuiesc. După ce echipele au primit instrucţiunile de rigoare, echipele au avut la dispoziţie cinci ore pentru a putea îndeplini cât mai multe sarcini, pentru a vedea cât mai multe locaţii, şi pentru a obţine cât mai multe puncte. Printre altele, cei mici au plecat la vânătoare de statui, a trebuit să găsească comori ascunse în instituţii de cultură şi să observe clădirile din oraş. După aceea, la ora 14,00 „micii exploratori” au fost aşteptaţi la masa de prânz. În timp ce juriul a adunat punctele şi înainte de anunţarea rezultatelor, toată lumea s-a distrat la concertul Formaţiei Mesehetes, care a cântat melodii cunoscute şi iubite de copii, iar începând cu ora 17,00 a avut loc festivitatea de premiere.

După verificarea răspunsurilor formulate în cele cinci ore de concurs a fost întocmit clasamentul final.

•    Premiul 1: Echipa Felderítők (Cercetaşii) – Clasa a III-a C din Liceul Teoretic „Székely Mikó”
•    Premiul 2: Echipa Szent György lovagok (Cavalerii Sfântu Gheorghe) – Clasa a III-a A din Liceul Teoretic „Székely Mikó”
•    Premiul 3: Echipa Barangolók (Colindătorii) – Clasa a III-a B din Şcoala Generală „Gödri Ferenc”

De la concurs nu a plecat nimeni acasă cu mâna goală, toţi copiii bucurându-se de mici surprize, dar echipa care s-a dovedit a fi cea mai bună, a câştigat bilete de intrare  pentru toată clasa, bilete care se vor putea utiliza la muzeu, la bibliotecă şi la teatrul de păpuşi. Au fost recompensate şi doamnele învăţătoare care au însoţit echipele cu cele mai multe puncte obţinute, dumnealor participând în perioada 30 mai – 1 iunie la o întâlnire la Pécs, unde au avut posibilitatea să înveţe multe asemenea jocuri distractive, pentru a le putea arăta şi celorlalţi copii, după revenirea acasă.


Scopul concursului este promovarea cărţii intitulate „Sfântu Gheorghe pentru copii” - această lectură interesantă fiind proiectul comun al Asociaţiei Activ, al Asociaţiei Fundament, şi al Editurii  „Sepsiszentgyörgy”, carte pe care nu demult, a primit-o fiecare copil de clasa a treia din oraşul nostru.


Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice. Parteneri în organizare: Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna, Biblioteca Judeţeană „Bod Péter”, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, cât şi al  Muzeul Naţional Secuiesc.



 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.