ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

2014-04-01: Table interactive pentru școli

01.04.2014

În ultima zi de joi a lunii martie a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local al municipiului Sfântu Gheorghe, în cadrul căreia a fost adoptată hotărârea  privind încheiera unui Contract de parteneriat între municipiul Sfântu Gheorghe şi Comunitatea Evreilor din Braşov, în vederea realizării, anul acesta, a unui Parc Memorial al Holocaustului. Pentru amenajarea acestui parc,  municipalitatea alocă suma de 35.500 de lei. Parcul va fi amenajat pe terenul de pe strada Voican, care se află în proprietatea comunității evreiești. Tot aici, este amplasat un monument ridicat în anii ’50 – ’60, iar despre restaurarea acestuia, Consiliul Local va decide într-o ședință viitoare.

În cadrul ședinței, s-a mai decis și în legătură cu  încheierea  unui Contract de parteneriat între municipiul Sfântu Gheorghe şi Fundaţia Colegiului „Székely Mikó”, în vederea realizării statuii Kálvin János, în Piața Kálvin. Jumătate din valoarea cheltuielilor, deci suma de 63.000 de lei va fi suportată din bugetul local.

A fost modificat contractul de parteneriat încheiat între municipiul Sfântu Gheorghe prin Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe cu Judeţul Covasna prin Consiliul Judeţean Covasna, cu Fundaţia „Studium” Târgu Mureş şi cu Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” , contract care se referă la realizarea în comun a unui complex de locuințe de serviciu: de acum înainte, diferitele lucrări infrastructurale pot fi realizate de fiecare unitate administrativ teritorială pe propriile domenii.

Printr-un proiect de hotărâre prezentat în ședință, s-a solicitat transmiterea Drumului Județean 121C din domeniul public al Judeţului Covasna şi din administrarea Consiliului judeţean Covasna în domeniul public al municipiului Sfântu Gheorghe şi în administrarea Consiliului local al municipiului Sfântu Gheorghe, căci până acum, drumul către Băile Șugaș a aparținut Consiliului Județean.

În același timp, se sprijină inițiativa de a dota școlile din oraș cu table interactive. Pentru obținerea acestora, există două posibilități. Solicitările școlilor, sau claselor sunt cofinanțate de municipalitate în proporție de 50%, dar în acest caz, școlile trebuie să asigure cealaltă jumătate a sumei necesare, din încasările proprii. Cealaltă modalitate este aceea prin care școlile și clasele trebuie să se înscrie în concursul de colectare selectivă a deșeșurilor, care se desfășoară pe o perioadă de 40 de zile, iar cei care colectează cantitatea cea mai mare de deșeuri pot câștiga o astfel de tablă, și un proiector, fără să contribuie cu aport propriu. Partener în concursul de colectare selectivă a deșeurilor este S.C. TEGA S.A.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.