ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Ședință de Consiliu: burse pentru studenți

25.03.2014

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local, care a avut loc săptămâna trecută, s-a adoptat hotărârea privind sprijinirea bisericilor creștine din municipiul Sfântu Gheorghe. Primul punct de pe Ordinea de Zi a fost adoptat de către consilierii locali, această hotărâre stipulând ajutorul de încălzire acordat bisericilor creștine maghiare și bisericii ortodoxe. Domnul primar Antal Árpád András a declarat că în fiecare an se acordă sprijin de încălzire, și nici anul acesta nu va fi altfel. În acest scop, anul acesta s-a alocat suma de 135.000 de lei, bisericile primind fiecare câte 5 și 10 mii de lei. Punctul 2 de pe Ordinea de Zi a fost revocat, acesta referindu-se la transmiterea  în folosinţă gratuită a imobilului situat pe str. Ciucului nr. 50, proprietate publică a municipiului Sfântu Gheorghe, în favoarea Universităţii Sapientia.

 De asemenea municipalitatea concesionează serviciul public pentru gestionarea câinilor fără stăpân, activitate care se desfășoară la Câmpul Frumos, iar pentru acest lucru, în cadrul ședinței s-a rectificat H.C.L. nr. 41/2014, căci documentația necesară licitației publice deschise  și caietul de sarcini din Anexa nr. 3 au fost modificate.

În același timp, se modifică și amplasarea terenului de corzi din Parcul de aventură de la Șugaș Băi. Doamna viceprimar Sztakics Éva a menționat faptul că traseul planificat inițial trebuie modificat deoarece copacii pe care trebuiau prinse corzile, între timp s-au uscat, așa că acest teren trebuie amenajat în altă parte. Acest lucru nu presupune alte cheltuieli suplimentare, din punctul de vedere al proiectului.

Studenții din Sfântu Gheorghe care își scriu lucrările de licență, masterat sau doctorat în legătură cu o temă de care se leagă orașul, vor beneficia de bursă pe o perioadă de trei luni. Studenții care își susțin lucrarea de licență vor primii 300 de lei/lună, masteranzii 500 lei/lună, în timp ce doctoranzii 1000 lei/lună. Cei interesați pot să-și depună proiectele până la data de 7 aprilie, iar condițiile și sistemul de evaluare vor fi făcute publice în scurt timp. Proiectul de hotărâre prezentat de domnul consilier Zsigmond József a fost adoptat în unanimitate, singura modificare fiind aceea că vor fi primite doar cererile din partea studenților care, după sistemul de criterii, vor atinge punctajul minim de 40 de puncte.

Conform deciziei Consiliului Local, s-a notat într-o declarație de intenție faptul că, anul viitor, cea de-a treia ediție a Bienalei Internaționale de Teatru “Reflex”, va fi sprijinită de municipalitate cu suma de 350.000 de lei.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.